perjantai 13. tammikuuta 2012

Perinteinen jauhelihakeitto kahdelle

Ulkona tuiskuaa lunta ja tuuli vihmoo - siispä ruaksi jauhelihakeittoa!
Keiton seuraksi käy tuore kauravuokaleipä.

Itse menin helpomman kautta ja käytin kaupan pakastealtaan keittojuureksia, mutta mikä estää kuorimasta paria porkkanaa sun muita juureksia itse. Ohjeessa käytin porsaan jauhelihaa, sillä olen alkanut karsastamaan naudanlihan makua vuosien saatossa. Toki voi laittaa nauta-sikaa tai vaikkapa broilerin jauhelihaa.

Jauhelihakeitto kahdelle:

n. 5 kpl  pienehköä perunaa kuorittuna ja kuutioituna
1 pussi keittojuureskuutioita (200 g)
5dl vettä
1,5-2 rkl liha- tai kasvisfondia tai 1 kpl lihaliemikuutiota. (Itse suosin fondeja, sillä sisältävät vähemmän lisäaineita kuin liemikuutiot.)
1  laakerinlehti
ripaus mustapippuria

200g porsaan jauhelihaa maustettuna kevyesti suolalla, pippurilla ja valkosipulilla
persiljaa 3rkl tuoretta tai kuivattua

Pilko kuoritut perunat ja huuhtele.
Lisää kattilaan perunat, keittojuurekset, puoli litraa vettä, fondi ja mausteet.
Keitä miedosti poreillen 15-20 min. Itse pidän siitä että keittovihannekset ovat hieman ylikypsiä.
Jos sinulla on kuivattua persiljaa, se kannattaa lisätä liemeen jo keittovaiheessa, mutta tuore persilja lisätään vasta juuri ennen tarjoilua, niin se ei menetä väriään.
Ruskista jauheliha pannulla ja mausta miedosti. Itse lisäsin sekaan yhden valkosipulinkynnen murskattuna.
Kun keittopohja on kypsää, lisää jauheliha sekaan, tarkista maku ja nauti :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti