tiistai 10. tammikuuta 2012

Uuden vuoden oreganobroileria uuniperunalla

Tälläistä herkkua värkkäsin meille uudekn vuoden aatoksi. Olin tälläkertaa laiska ja ostin bbq-soosin purkissa ja ainakin Santa marian American BBQ sauce Hickory kävi tähän kuin valettu. Toki voit keitellä myös mieleisesi oman kastikkeen ja reseptejä löytyy vaikkapa googlaamalla paljon.

Voissa haudutettua oreganobroileria bbq-kastikkeella, uuniperunaa, grillattua ananasta ja cole slaw-salaattia.




Uunikuivattujen tomaattejen ohjeet löydät tästä ja uuniperunan ohjeen täältä.


Mutta aloitetaampa cole slawsta, sillä tämä salaatti kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, jolloin maut tasaantuvat ja salaatti mehevöityy.Määriä voit muunnella oman makusi mukaan mutta tämä määrä riittää hyvin  n. neljälle.


Cole slaw PiparkakkuAkan tapaan:

n. 300g valkokaalia pieneksi suikaloituna/silputtuna (pienehköstä kaalista 1/4)
1 iso porkkana raastettuna
puolikas-1 keltasipuli kuutioituna pieneksi
valkosipulin kynsiä murskattuna 2 kpl
1 tl curry mausteseosta
n. 3rkl BBQ Hickory kastiketta (tai pienet tujaukset tomaattipyreetä, sinappia, viinietikkaa, fariinisokeria)
ripaus mustapippuria
majoneesia vajaa puolidesiä
savusuolaa maun mukaan

Sekoita mausteet majoneesiin ja sekoita pienittyjen salaattiainesten sekaan ja maistele ja maustele sopivaksi maullesi. Tämä salaatti kannattaa pakata tiiviiseen säilytysastiaan, sillä muuten koko jääkaappisi haisee kaalilta. Anna makuuntua jääkaapissa noin vuorokausi.


Helppo BBQ-kastike uuniperunalle:

150 g crème fraîchea

n. 0,5 dl valmista BBQ-kastiketta
suolaa maun mukaan

Sekoita ranskankerman sekaan bbq-kastiketta ja maun mukaan suolaa ja helppo kastike on valmis!

Uuniperunat neljälle:
4 kol isoja jauhoisia perunoita tai 8 kpl pienempiä
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita pestyt perunat uunipellille.
Paista keskitasolla tunnin verran.
Tällä välin voit valmistaa broilerit.


Voissa haudutettua oreganobroileria neljälle:

4 kpl broilerin rintafileitä
100 g voita
2 kpl valkosipulin kynsiä
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa n. 10 oksaa
n.3 rkl vettä

Ota fileet hetkeksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Kuumenna pannu kuumaksi ja ota fileisiin kaunis ruskea väri molemmin puolin ja  mausta suolalla ja pippurilla. Kypsäksi asti ei siis tarvitse tässä pannulla paistaa kun menevät vielä uuniin. Aseta broilerit uunivuokaan ja pistä pannule voi sulamaan. Lisää sekaan siivutetu valkosipulit ja oreganon oksat ja anna voin muuttua vienosti toffeen väriseksi. Varo kuitenkin polttamasta sitä!
Kaada tämä seos kaikkineen broilerin rintafileiden päälle ja kiepauta vielä kuuman pannun kautta muutama ruokalusikallinen vettä koko komeuden sekaan.
Pienennä uunia nyt 175 asteeseen ja raivaa uuninpelliltä tilaa myös broilerivuoalle.
Peitä vuoka foliolla ja anna muhia 175 asteisessa uunissa n 20 minuttia. Broileri on kypsää kun tökkäät tikulla lihaa ja sisältä valuva neste on kirkasta..

Kun perunat ja broilerit kypsyvät uunissa, viipaloi ananasta valmiiksi ja ota niiden pintaan hieman väriä kuumalla ja kuivalla pannulla. Halutessasi voi nämäkin hetkeksi laittaa uuniin jos pellille vielä mahtuu.

Laita kastitetta kippoon ja kasaile annos lautaselle. Broilerin päälle laitoin vielä hieman bbq-soosia mauksi ja väriksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti