keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Uunikuivatut tomaatit

Uunikuivattuja tomaatteja ei kannata alkaa parin tomaatin takia tekemään, sillä kuivausaika on 3-6 tuntia. Jos kotoasi sattuu löytymään leivinuuni, niin suosittelen ehdottomasti tekemään nämä siellä!
Sähköuunissa 3 tuntia riittää mainiosti, jos ei raaski kauempaa sitä päällä puksuttaa.
Nämä sopivat niin salaatteihin kuin lämpimän ruoan lisäkkeeksi joko kylmänä tai lämmitettynä.


* 500-1000g kirsikkatomaatteja
* 2-4 ruokalusikallista oliiviöljyä
* ripaus suolaa ja mustapippuria
* päälle voi myös laittaa tuoreita oreganon oksia



Puolita tomaatit ja sivele päälle öljyä. Aseta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin pellille ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Kuivata 100 asteisessa uunissa n. 3 tuntia.
Anna jäähtyä ja laita mieluiten lasipurkkiin, niin pysyvät parempina. Tomaatit säilyvät jääkaapissa ainakin pari viikkoa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti