perjantai 24. helmikuuta 2012

Munakokkeli


Kahdelle hengelle.

4 munaa
n.2 rkl pehmyttä voita
3 rkl kermaa tai maitoa
pippuria ja suolaa

Riko kananmunien rakenne kunnolla kulhossa.
Laita paistinpannuun tai kattilan pohjalle nokare voita ja anna sulaa levyn puolella teholla.
Kaada munamassa pannulle ja sekoittele hiljalleen sitä pohjia myöten koko aika.
Älä pidä levyä liian kuumalla, ettei munamassa pala tai loppuvaiheessa kypsy liikaa.
Massa alkaa hyytyä ja voit alkaa sekoittelemaan massaa hieman nopeampaa, jotta rakenne tulee kokkelimaiseksi eikä pala pohjaan.
Kun massa alkaa näyttä lähes oikean paksuiselta, nosta pannu levyltä ja lisää pehmyttä voita ja tilkka kermaa tai maitoa. Käytä vielä tarvittaessa levyllä.
Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti heti.
Kokeile tätä myös karjalanpiirakoiden päällä munavoin sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti