lauantai 18. helmikuuta 2012

Paholaisen hillo


Tämä makean tulinen paprika-tomaattihillo vie kielen mennessään. Sopii erittäin hyvin vaikkapa grilliruokien tai oman suosikkini, vuohenjuuston seuraksi.

0,5dl vettä
500 g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
2 keltasipulia
2-3 kpl punaista chiliä
2 soolo valkosipulia
0,25 dl punaviinietikkaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
2 tl pizzamaustetta
n. 300 g hillosokeria

Pilko kaikki kasvikset pieneksi ja kaada kaikki ainekset kattilaan.
Chilin voi hienontaa siemenineen päivineen sekaan ja paprikat ja sipuli kannattaa kuutioida.
Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin tunti. Dan Sukkerin sivuilta löytyy myös eräs resepti, jossa on lyhyempi keittoaika, mutta olen huomannut että mausta tulee paljon parempi, kun malttaa sitä jonkin aikaa liedellä kypsyttää.
Kaada kuumana lasipurkkeihin ja sulje kannet. Hillosokerilla tehdyt hillot säilyvät tarpeentullen avaamattomana jopa huoneenlämmössä ja avattuna parisen viikkoa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti