maanantai 19. maaliskuuta 2012

Amaretto-karamellipulla



Taikinan ohje


Täyte:
100 g sulaa voita
0,5dl Amarettoa (esim. Disaronno)
200 g mascarpone-juustoa
0,25 dl siirappia
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria

200g (2 pss) Daim-rakeita tai muita toffeita pienittynä tai näiden sekoitus.

Tee pullataikina puolikkaana ja anna turvota kaksinkertaiseksi.
Sekoita sillä aikaa täyte kulhossa, johon sekoitat kaikki aineet paitsi toffeet.
Isot toffeepalat kannattaa pieniä, jotta ne on helppo sirotella pullalevyn päälle.
Kaulitse taikina kohoamisen jälkeen ohueksi, noin vajaan puolen sentin paksuiseksi  suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Levitä täytteestä n. 2/3 taikinalevyn päälle jättäen toiseen pidempään reunaan pari senttiä reunavaraa. 
Siroittele karamellit täytteen päälle ja rullaa taikinasta pötkö aloittaen siitä päästä missä ei ole reunavaraa..
Painele taikinan sauma kiinni sormilla ja leikkaa pötköstä n. 4 sentin paksuisia paloja.

Asettele palat irtopohjavuokaan leikkauspinta ylöspäin  ja anna kohota puolituntia. Tästä pötköstä voi jäädä ylimääräistä, joten paista ne vaikka pikkupullina. 
Voitele pullat kananmunalla ja levitä loppu täyte niiden päälle.
Paista 190-asteessa, keskitasolla reilu 30 min (pikkupullia n. 10 min.)

Anna hieman jäähtyä leivinliinan alla ja koristele pinta tomusokerilla ja tomusokerikuorrutteella.
Itse käytin ruokosokerista tehtyä tomusokeria, joka antaa kuorrutteelle kauniin kinuskisen värin.
Paksu kinuskikastike sopii tomusokerikuorrutteen tilalle paremmin kuin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti