perjantai 19. lokakuuta 2012

Kananmunalätty



Saimme maisteltavaksemme vihdoinkin omien kanojemme munia. Siispä paistamaan maukkaat kananmunalätyt!
Voi sitä herkuttelun riemua, kun tiesi mistä munat ovat peräisin.
Keltuainen oli erittäin keltainen verrattuna kaupan muniin ja makukin oli hyvin raikas, jos nyt niin voi sanoa kananmunasta. Ei mitään sivumakuja tai muutakaan erikoista. Kanamme ovat syöneet sekalaista kotiruokaa ja kalkkinsa saaneet juustoista ja lämpökäsitellyistä kaupankananmunan kuorista.

Olen todennut, että pieni blinipannu sopii yhden tai kahden munan lättyihin mainiosti. Isompi teflonpannu vetääkin sitten jo neljästä kappaleesta kuuteen.
Käytä paistamiseen voita, sillä se antaa kananmunaan makua. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä ollenkaan, jos voi on suolaista.
Voit rikkoa munat suoraan pannulle, mutta jos onnistut aina saamaan kuoria mukaan, niin kannattaa rikkoa muna valmiiksi jo lautaselle tai lasiin.
Kuumenna pannu täydellä teholla, lisää voinokare ja pienennä levy sen jälkeen heti aika pienelle.
Älä polta rasvaa mustaksi vaan riko kananmuna pannuun heti, kun voi on kuplahtanut sulaksi.
Kun lätty on hyytynyt lähes kokonaan myös päältä, käännä se lastalla ja pidä pannulla vielä pieni hetki.
Lisää tarvittaessa suolaa.

Pesästä pöytään ;)

Pieni Munamies ihmettelee


Ruskea muna on kaupan verrokki

1 kommentti:

  1. Se on ihanaa kun saa munia omasta pihasta ♥
    Meillä on kanojen lisäksi ankkojakin, joten munia piisaa :)

    VastaaPoista