sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Paholaisen vuohenjuustopiiras


Pohja:
150g pehmyttä voita
n. 3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 kananmuna

Täyte:
n. 360g vuohenjuustoa (2 kpl pieniä pötköjä)
1 murskattu valkosipulinkynsi
2dl kuohukermaa
150g cream fraisea
2 tl suolaa
mustapippuria
4 kananmunaa

Täytteen sekaan ja pohjan päälle paholaisen hilloa viiruina n. 1 dl

Nypi pohja-ainekset kaikki sekaisin käsin. Älä vaivaa, vaan sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele taikina siihen reunoja myöten.
Levitä n. 0,5 dl paholaisen hilloa taikinapohjan päälle. Hillo kannattaa survauttaa sauvasekoittajalla tasaiseksi massaksi, mutta tämä tietysti on makuasia haluaako sattumia mukaan.



Pilko vuohenjuusto kulhoon ja lisää muuta aineet sekaan. Survo seos sauvasekoittajalla tasaiseksi massaksi. Tämä voi olla alkuun hieman hankalaa, kun juusto tukkii survimen, joten jos kaapistasi löytyy tehosekoitin tai vastaava, voi se soveltua tähän hommaan paremmin.
Kaada sileä seos irtopojavuokaan ja liruttele loput 0,5 dl paholaisen hilloa piiraan päälle ja sekoita pintaa muutaman kerran lusikalla, jolloin pintaan tulee kauniita kuvioita hillosta.



Paista 175 asteisessa uunissa alaritilällä n. 45 minuttia.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista, jolloin piiras pysyy paremmin kasassa. Parhaan leikkausjäljen saat, jos annat piiraan olla jääkaapissa yön yli ja leikkaat sen jääkaappikylmänä. Palat voit varovasti lämmittää uudelleen uunissa (150 astetta 5-10 min), mutta varo kuumentamasta liikaa, sillä rakenne kärsii. Itse tykkään laitaa piiraan päälle väriksi herneenversoja, sillä ne sopivat maultaan hyvin vuohenjuuston ja paholaisen hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti