tiistai 11. kesäkuuta 2013

Nokkosletut ternimaidosta

1 litra nokkosen lehtiä
5 dl ternimaitoa
1tl suolaa
2-2,5dl vehnäjauhoja tai osa ohrajauhoa
voita paistamiseen



Nokkosen lehdet on hyvä kerätä nahkahanskat kädessä. Tähän hommaan käyvät hyvin myös muoviset tiskihanskat.
Älä kerää lantaloiden tai tienvarsien läheltä, sillä niissä saattaa olla liikaa nitraattia.

Huuhtele lehdet ja käytä nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
Puristele hellästi vedet pois ja silppua veitsellä pieneksi silpuksi.

Kun taikinaa valmistetaan ternimaidosta, se ei tarvitse lainkaan kananmunaa lisäkseen. Sekoita ternimaidon joukkoon suola ja jauhot ja anna taikinan levätä 10 min. Lisää nokkoset ja sekoita tasaiseksi.

Paista letut pannulla miedolla lämmöllä ja nautiskele puolukkahillon kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti