Porkkanalaatikko

reilu kilo porkkanaa
1,5 dl puuroriisiä
2 dl kermaa
(tarvittaessa maitoa)

ripaus muskottipähkinää ja valkopippuria
0,5 dl tummaa siirappia
2 tl suolaa
1 kpl kananmunaa

Pinnalle: manteli- tai korppujauhoa.

Kuori porkkanat ja keitä ne pehmeiksi vedessä missä ripaus suolaa.
Kaada keitinvesi talteen ja soseuta porkkanat.
Mittaa kattilaan 8 dl porkkanoiden keitinvettä ja lisää 1,5 dl puuroriisiä kun neste kiehuu. Keitä n. 5 minuttia ja lisää 2 dl kermaa. Jos keitinvesi ei riitä, käytä lisäksi maitoa jotta nesteen määrä on yhteensä 10 dl keitinvesineen ja kermoineen. Anna hautua puolituntia ja lisää puuro porkkanasoseeseen.
Lisää myös mausteet ja siirappi.
Kun seos on hieman jäähtynyt sekoita myös kananmuna joukkoon.
Jaa massa voideltuihin vuokiin (itsellä tuli 5 kpl 0,5 liran vuokia) ja ripottele pinnalle mantelijauhetta tai korppujauhoa. Paista 175 asteessa n. tunti.

Ei kommentteja