perjantai 14. helmikuuta 2014

Valkosipuli-Mozzarella patonki


2 isoa tai 3 pienempää

Taikina;
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 rkl suolaa
0,5 pussia kuivahiivaa
N. 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

Täyte:
4 valkosipulinkynttä
25 g sulaa voita
1 mozzarella juusto
0,5 tl suolaa
Oreganoa, timjamia

Vaivaa taikina käsin, yleiskoneessa tai kuten itse teen, leipäkoneessa.
Kohota taikinaa n. 30 min liinan alla lämpimässä ja jaa sitte se kahteen tai kolmeen osaan.
Kohoamisen aikan valmista täyte esim. kutterissa tai sauvasekoittimella. Laita teräkulhoon ensin sula voi ja valkosipulit. Sen jälkeen loput aineet ja aja seos tasaiseksi massaksi.
Kauli paloista neliskanttisia n. 25 cm neliöitä
ja levitä ohuelti täytettä.
Rullaa taikina kuin käätetorttu ja aseta pellille sauma peltiä vasten. Jos kaapista löytyy patonkipelti,  käytä toki sitä. Vedä veitsellä viistoja viivoja patongin pintaan ja anna kohota liinan alla. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita uunin kestävään kulhoon uunin pohjalle kiehuvaa vettä.  Näin patonki saa rapean pinnan.
Voitele kohonneet patongit vedellä ja paista n. 20 min. Nosta uunista ja anna hieman jäähtyä ilman leivinliinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti