keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Helppo paholaisenhillo


Tämä hillo sopii mihin vain! Oma suosikkini, josta tullut aiemminkin postattua yksi versio.
Kokeile grilliruokien kanssa, hodarin väliin, vuohenjuuston kanssa, leivän päälle...
Tästä tulee n. 4 dl, eli mahtuu esim. tyhjään lasiseen kurkkupurkkiin.

Helppo paholaisenhillo

0,75 dl vettä
250g paseerattua tomaattia
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen makea suippopaprika
punaista chiliä (1 kpl mieto, 2 kpl keskivahva, 3 kpl tulinen jne...)
ripaus mustapippuria myllystä
1-2 tl kuivattua oreganoa
2 dl hillosokeria
ripaus suolaa (n 1 tl)
2 rkl viinietikkaa (itse käytän hunajaviinietikkaa)


Kuori sipuli ja halkaise se neljään osaan. Kuori myös valkosipulit ja poista kannat.
Poista paprikasta siemenet ja kanta ja pilko se myös muutamaan osaan.
Poista chilistä myös kanta, mutta siemeniä ei tarvitse poistaa.
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä n. 15 min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja seos hieman paksuntunut.
Sekoita sauvasekoittajalla hillo sileäksi ja tarkista maku. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja nautiskele.
Säilyy jääkaapissa useita viikkoja ja oikein säilöttynä avaamattomissa purkeissa monta kuukautta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti