keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Murea suklaakakku


Murea suklaakakku

  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1 dl kaakaota
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl voisulaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl huoneenlämpöistä vahvaa kahvia
 

Kuorrute:

  • 100g tummaa suklaata
  • 50g voita
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 4 rkl tomusokeria

Pinnalle:

  • Suklaahippuja
  • hasselpähkinärouhetta
  • suklaakastiketta
  • kaakaojauhetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet siivilän läpi kulhoon.
Toiseen kulhoon sekoita sula voi, kananmuna ja huoneenlämpöinen kahvi.
Voin pitää olla sulaa, mutta varo että seos ei ole liian kuuma kananmunalle, tai se alkaa kypsyä.
Sekoita neste jauhojen joukkoon puuhaarukalla tai sähkövatkaajan hitaimmailla nopeudella. Älä sekoita enempää kuin vaatii, sillä muuten taikinasta tulee sitkeää.
Kaada voideltuun vuokaan, esim pitkulainen leipävuoka ja paista uunin alimmalla keskitasolla n. 30 min.
Kakku on hyvin mureaa, joten vuoan pohjalle kannattaa leikata leivinpaperisuikale, näin saat sen helpommin irti vuoasta.
Voitele ensin vuoka voilla tai öljyllä ja painele sitten leivinpaperi sen päälle, näin se pysyy paikoillaan paremmin.
Kun kakku on jäähtynyt, on kuorrutuksen aika. Voit kuorruttaa tämän lähes millä tahansa, kermalla, suklaaganachella tai kreemillä. Tällä kertaa itse tein suklaakreemin.
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sähkövatkaimella sekaan ohuena nauhana kerma ja jatka vatkaamista niin kauan kunnes seos paksunee.
Levitä suklaakreemi kakun päälle ja laita pinnalle vielä suklaahippuja, pähkinärouhetta ja siivilän läpi siroteltua kaakaota.
Marjakaudella kokeile esim. mansikoiden ja kerman kera.
Piparkakkutalonakka
Lisää osoitteessa piparkakkutalonakka.fi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti