perjantai 4. heinäkuuta 2014

Uudet perunat smetana-olut-pekonikastikkeessa




Jes, flunssa alkaa hiljalleen poistua ja ruokakin maittaa.
Siispä hakemaan uusia perunoita ja niistä kesäistä ruokaa.
Uudet perunat smetana-olut-pekonikastikkeessa on helppo tehdä mutta täynnä hienostunutta makua. Kehtaa tarjota vaikka vieraillekkin.
Ruokajuomaksi sopii tietysti olut.
Itse käytin vaalea lager-olutta kastikepohjaan, mutta tummemmatkin käyvät kyllä yhtä hyvin.

Uudet perunat smetanakastikkeessa

Kahdelle


  • 500g uusia pieniä perunoita
  • n. 140 g/yksi paketti pekonia kuutioina
  • 1,5 dl lager-olutta
  • 0,5 tl kuminan siemeniä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kpl tuoretta valkosipulin vartta tai vaihtoehtoisesti muuta sipulinvartta
  • n. 120 g/yksi purkki smetanaa
  • maun mukaan timjamia
  • 4 kpl retiisiä siivuina


Kypsennä perunat mieluiten höyryssä (n. 20-25min), sillä rakenne jää paremmaksi kuin vedessä keitettynä.
Älä keitä liian kypsiksi, sillä uudet perunat menevät helposti liian vetisiksi ylikypsyttyään.
Silppua valkosipulinvarsi ohueksi siivuksi ja siivuta samalla myös retiisit.
Laita pannu kuumenemaan ja kuutioi sillä välin pekoni pieneksi.
Paista pekonit omassa rasvassaan rapsakoiksi ja lisää pannulle myös olut ja kuminansiemenet ja ripaus mustapippuria.
Keitä kokoon muutama minuutti.
Lisää sitten sekaan smetana ja keitä vielä n. 5 min.
Lopuksi sekaan valkosipulinvarsisilppu, timjami ja retiisiviipaleet.
Sekoita ja laita viimeisenä sekaan perunat.
Voit jättää osan yrteistä ja retiisiviipaleista annoksen koristelua varten ja asetella ne vasta annoksen päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti