Tajuttoman hyvät jauhelihapihvit


"Vähän niin kuin lindströminpihvit" sinihomejuustolla höystettynä, ovat maukasta syysruokaa parhaimmillaan. Jauhelihataikinaan ei paljoa suolaa tarvitse erikseen laittaa, sillä sinihomejuusto tuo suolaisuutta. Jokainen voi tarvittaessa ripauttaa pihvin pinnalle lisää suolaa syödessä.
Pihvit olivat niin hyviä, että meillä ne meni heti ilman lisukkeita parempiin suihin.
Suosittelen kokeilemaan, vaikka punajuuri olisikin hieman vieras raaka-aine.
Käytä mieluiten tuoretta punajuurta, jolloin suu- ja makutuntumasta tulee aivan eri kuin etikkapunajuuria käytettäessä. Maistuu myös lapsille paremmin, kun etikkaa on vähemmän.

Tajuttoman hyvät punajuuri-sinihomejuustopihvit



  • 400 g naudan 100% paistijauhelihaa
  • 1 iso tai 2 pienempää punajuurta
  • 1 sipuli
  • n. 2 rkl voita punajuuren ja sipulin paistamiseen
  • mustapippuria
  • 1-2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • suolaa
  • 40 g / 1 viipale vaaleaa leipää
  • 1 dl kermaa (esim. kuohu- tai vispikermaa)
  • 1 kananmuna
  • 100-125 g sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)


Kuori ja raasta punajuuri, sekä kuutioi sipuli. Kypsennä sipulia ja punajuuriraastetta voitilkan kera pannulla n. 10 min. Raaste saa hieman kuivahtaa kuumalla pannulla, mutta älä polta. Mausta pippurilla, suolalla ja tilkalla hunaja-omenaviinietikkaa. Toki muutkin etikat käyvät, jos tätä ei löydy.

Nosta seos jäähtymään sivuun siksi aikaa, kun teet jauhelihamassan.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Murenna leipä kulhoon ja lisää sekaan kerma ja kananmuna.

Sekoita sileähköksi ja anna seistä n. 5 min.

Lisää punajuuri-sipuliseos, jauheliha sekä sinihomejuusto muruina kulhoon ja sekoita taikina sekaisin.
Jaa massa kahdeksaan samankokoiseen osaan ja muotoile paksuhkoja pihvejä.
Voit ottaa pihveihin värin pannulla ja jatkaa paistamista 200 asteisessa uunissa n. 10 min tai muotoilla pihvit leivinpaperilla vuoratulle pelille ja paistaa suoraan uunissa n. 15 min.

Lisää pinnalle suolaa tarvittaessa.

Seuraksi sopii vaikka pelkistetty vihersalaatti. Kokeile myös hampurilaisen tapaan ruisleivän välissä.



Pihvien kannattaa olla paksuhkoja, jotta ne pysyvät muodossaan ja mehevinä.


Yhteydenottolomake


Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

2 kommenttia

  1. Onpas kyllä tosiaan maukkaan näköisiä. En olekaan koskaan kokeillut sinihomejuustoa jauhelihapihvitaikinassa, kiva idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, tulee ihanan täyteläisiä. ;P Kesän grillaushuumassa olin ihan unohtanut, kuinka hyvää voi olla tällainen syksyinen juures-juusto kombo! :D

      Poista