maanantai 27. lokakuuta 2014

Kummituskakkutikkarit


Meillä ei tämän ihmeempiä halloween-ruokia tehdä, sillä en kauheasti ole innostunut "iljettävistä ja verta hyytävistä ruoista". :D  Helpot kakkutikkarit olivat kivat näperrellä lasten kanssa ja pienet apurikädet taisivat niin pallojen pyörittelyn, kuin myös haamun silmien ja suun reikien teon.

Tämänkin reseptin tein gluteenittomana, kun olen niin hullaantunut noihin jyttejauhoihin, mutta laitan ohjeeseen myös vehnäjauhojen määrän, jos haluat tehdä tikkarit niistä.
Ohje on muokattu omaksi aikoinaan Lidlistä ostetun, Pieni makea kirja, Kakkutikkarit ja muut pikkuleivonnaiset-kirjasta.

Hirvittävän kauhean helpot kummituskakkutikkarit

(gluteeniton tehtäessä jyttejauhoista)

10-12 kpl


Kakkupohja:

  • 70g pehmyttä voita
  • 3/4 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl gluteenitonta jyttejauhoa (korvaa 1dl vehnäjauhoa)
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1 / 2 tl vaniljasokeria


Lisäksi myöhemmin taikinaan:

  • (1tl piparminttuaromia)
  • 40-50g tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria


Koristeluun:


  • tummaa suklaata
  • kakkutikkaritikkuja 10-12 kpl
  • valkoista sokerimassaa
  • tomusokeria


Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
Vatkaa pehmyt voi sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao jauhoihin ja siivilöi sekaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille n. puolen sentin paksuiseksi levyksi.

Paista keskitasolla n. 15 min ja anna jäähtyä liinan alla n. 15-30 min.

Kun kakkupohja on jäähtynyt, poista tummuneet reunat tarvittaessa ja murenna kakku kulhoon. Lisää tuorejuusto, (piparminttuaromi) ja tomusokeri ja vaivaa taikina tasaiseksi massaksi. Tämä määrä menee helposti käsin, samalla murentaen kakkupaloja hienommaksi.

Muotoile massasta 10-12 kpl palloja ja nosta ne jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään n. tunniksi.
Kun kakkupalloihin työnnetään tikut, kannattaa palloon työnnettävä pää kastaa ensin esim. sulassa suklaassa, jolloin tikku pysyy paremmin kiinni kakkupallossa.

Jos haluaa, voi samalla kuorruttaa koko pallon suklaalla. Eli sulata suklaa vesihauteessa tai sulatuslämmöllä mikrossa. Kakkutikkareiden kuorrutuskulho kannattaa olla aika kapea ja korkea, jolloin kakkutikku on helpompi upottaa sulaan kuorrutteeseen.
Kasta tikku pallon mitan verran suklaaseen ja upota tikku heti palloon.
Kun suklaa on jähmettynyt tikkujen ympäriltä, voit halutessasi tehdä koko kakkutikkarin kuorrutuksen suklaaseen.

Me sulatimme vain muutaman palan candy melts-karkkeja ja kastoimme vain tikut siihen, ja jätimme koko pallojen suklaakuoruttamisen väliin, sillä sokerikuorrutekin on jo itsessään imelää.

Haamulakanat:


Asettele tikkarit esim. hienola sokerilla täytettyhin laseihin pystyyn ja aloita haamulakanoiden muovaaminen valkoisesta sokeri- tai kaulintamassasta.
Tapoja on ainakin kaksi. Joko pyörität pieni palloja, jotka litistät ja kaulit kaulimella tomusokerin päällä ohuiksi tai kaulit yhden suuren levyn, mistä muotilla painat pyörylöitä.
Muovaa pillillä tai muulla tikkumaisella kärjellä haamulle suu ja silmät ja nosta lakanat tikkareiden päälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Kakkutaikina paistetaan ennen kuin kakkutikkarimassaa pääsee tekemään.
Kypsä kakkutaikina murennetaan tuorejuuston kanssa ja muotoillaan palloiksi.

Tikkujen päät kannattaa kastaa sulassa suklaassa, jotta pallot pysyvät paremmin.

Haamulakanaan muotoillaan silmä- ja suuaukot

Lakana asetellaan kakkutikkarin päälle.




2 kommenttia:

  1. Hienot kummitustikkarit,huiii!
    Ja onnea,voitit blogini synttäriarvonnan,joten laitappa osoitetietosi tänne
    yaelian2008@gmail.com niin pääsen lähettämään sinulle arvontavoittosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja jippiii! :) Mielenkiintoista päästä testaamaan sitä baharat mausteseostakin. Ja ne söpöt minuvuoat.... 😍

      Poista