keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Voimaglögi


Oletkos koskaan maistanut punajuuriglögiä? Kuulostaa ehkä kauhealta, mutta sitä se ei ole! Punajuuri antaa mahtavan värin ja omena- ja mustaviinimarjamehu seassa antavat makeutta.
Käytin reseptissä kylmäpuristettuja mehuja, joten jos haluaa että vitamiinit säilyvät juomassa, sitä ei kannata kuumentaa liian kuumaksi. 
Tämän juoman voimin on hyvä käydä taistoon marraskuun harmautta ja vihuliaisia flunssia vastaan!


Voimaglögi

n. 5 annosta

Glögipohja:


  • 4dl omenamehua
  • pala inkivääriä
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 5 kpl kardemumman siemeniä
  • 2 kpl tähtianiksia
  • 1/4 vaniljatankoa

...myöhemmin sekaan:


  • 5 dl punajuurimehua
  • 2 dl mustaherukkamehua
  • 0,5 dl- 1 dl puolukkamehua tai -likööriä
  • hunajaa



Mittaa omenamehu kattilaan ja lisää mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 30min-1h.
Siivilöi mausteet pois ja lisää mausteliemen sekaan punajuuri- ja mustaherukkamehu, puolukkamehu tai -likööri, sekä maun mukaan hunajaa. Lämmitä glögi, mutta älä keitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti