maanantai 29. joulukuuta 2014

Uuden vuoden juhlapöytään banoffee-pavlova

Tämä vuosi on ollut hieno iloineen ja suruineen. Toivottavasti tuleva vuosi tuo meille kaikille mukanaan paljon onnea ja uusia mahtavia kokemuksia. 
Kiitos siitä, että olet lukenut blogiani.  <3 

Hyvää uutta vuotta 2015!

Makein terveisin, Minna




Banoffeen ja pavlovan yhdistelmä toimii niin hyvin,  että voisin kysyä itseltäni miksi en aiemmin ole tehnyt tätä.
Höyhenen kevyt rakenne,  mutta sitäkin tuhdimpi makea makuelämys taltuttaa varmasti uuden vuoden juhlien makeannälän.

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Hyvää ja maukasta joulua kaikille!

Ihanaa että tuli valkoinen  joulu. Lunta satelee ikkunan takana ja minä vielä viimetippaan keittelen rosolliporkkanoita.
Oikein maukasta joulua teille kaikille!   Kohta joulusaunaan ja joulupäivällisen valmistus kunnolla käyntiin. :)


keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Gluteeniton taatelikakku


Tämän joulukuun hitiksi blogissani osottautui mehevä taatelikakku. Tässä viimein kaivattu gluteeniton versio Jyttejauhoon tehtynä. Sitä löytyy monesta päivittäistavarakaupasta gluteenittomien jauhojen hyllystä. Jyttejauhoa käytetään 2/3 tavallisten jauhojen asemasta, joten muista gluteenittomista jauhoista tehtäessä jauhon määrä saattaa olla eri.

tiistai 16. joulukuuta 2014

Pähkinäpiparit ja juttua Aulangon kylpylästä


Joulu lähestyy ja nämä minun blogipäivitykset ovat näköjään muuttuneet aika herkkupainotteiseksi. Pienet pähkinäpiparit sopivat naposteluu riisipuuron ja kinkun välissä, tai miksi ei jopa viemisiksi ystävälle..

tiistai 9. joulukuuta 2014

Piparminttukaakao




Synttäreistä jäi ylimääräiseksi Marianne-murskaa, jonka tänään käytin makeanhimoissani talviseen kaakaojuomaan.
Kaiken kruunasi kermavaahto ja piparmintun makuinen karamellikeppi.
Kermaa ei kannata erikseen makeuttaa, sillä imelyyttä piisaa kyllä itse kaakaossa ja koristeissa.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Uunijäätelö piparikinuskilla




Omien synttäreiden ja tulevan itsenäisyyspäivän kunniaksi tein uunijäätelöitä. Nämä on helppo tehdä etukäteen jo paljon ennen juhlia ja kaivaa pakastimen uumenista esiin vasta ennen tarjoilua.
Tein marengin italialastyyliin, eli kypsytin valkuaisen vesihauteessa vatkaamalla, jolloin saadaan vaahtoon kaunis kiilto ja koostumus. Vaahto ei myöskään lässähdä uuniin laitettaessa, kuten tavallinen raaka marenki saattaa tehdä.