tiistai 10. helmikuuta 2015

Se paremman makuinen laskiaispulla

Punssi antaa potkua ja vaniljakreemi jykevyyttä perinteisiin laskiaispulliin.

Laskiainen lähestyy ja väittelyt täytteistä alkoi! Lapset halusivat hillopullansa, mutta minä päätin tehdä sitten ihan omat aikuisten pullat arrakkipunssin makuisena.
Runebergin päivästä jäi iso pullollinen taikajuomaa, joten sitä oli kiva lorauttaa mantelimassan sekaan. Mikä maistuisikaan paremmalta ulkoreippailun jälkeen, kun lämmin kaakao ja punssin makuiset laskiaispullat.
Kermaan sekoitin hieman vaniljakreemijauhetta, jolloin vaahto oli tanakampaa ja pysyi paremmin muodossaan.



Laskiaspullat aikuiseen makuun


  • n. 6-8 isoa pullaa


Mantelitäyte

  • n. 70g mantelimassaa 
  • 2 rkl hassel- tai pekaanipähkinärouhetta
  • 2-3 rkl arrakkiunssia
  • 4 rkl tomusokeria


Kermavaahto

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 3-4 rkl vaniljakreemijauhetta 


Sekoita mantelitäyte sekaisin.
Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe vaahdoksi ja lusikoi pursotinpussiin.
Halkaise pullat ja kaiverra pohja-osaan pieni monttu täytettä varten.
Lusikoi täyte pulliin ja pursota reunoille tuhti annos kermaa.
Asettele hatut päälle ja koristele kauniilla cocktailtikulla tai tomusokerilla.

Hyvää laskiaista!

-Minna-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti