keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Alkukesän suosikki gluteenittomana



Raparperia tursuaa meillä joka nurkasta ja tulipa siitä kokeiltua gluteenitonkin versio. Osa kakkupohjan keltuaisista jemmataan vaniljakastiketta varten,  joka keitellään oikeasta vaniljasta.

Kokeile vaikkapa juhannukseksi. :)




Piparkakkutalon gluteeniton raparperipiirakka



  • 2 valkuaista (varaa keltuaiset eri kulhoon)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 dl vaaleaa jyttejauhoa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1,5 tl leivinjauhetta


  • 3 isoa raparperia
  • n. 2 rkl (ceylonin)kanelia
  • n. 1,5 dl sokeria

Vatkaa munat, valkuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Kauhean kovaa vaahtoa ei tästä saa, mutta seos kuohkeutuu jonkin verran kun jaksaa vatkata.

Lisää siivilän läpi muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada n. 28 cm irtopohjavuokaan ja ripottele pintaan paloiteltu ja sokeroitu raparperi.
Paista 180 asteessa n. 50min.

Kuohkea vaniljakastike



  • 2 keltuaista
  • 2 dl täysmaitoa
  • puolikas halkaistu vaniljatanko
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa vatkattuna


Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi kerma.
Sekoittele vispilällä koko aika kunnes seos sakenee. Nosta liedeltä ja jäähdytä.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi  ja nostele se jäähtyneen vaniljakiisselin sekaan.



3 kommenttia:

  1. Nam,raparperi on kyllä hyvää missä vaan:) Hyvän näköinen piirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu niin maistuu! Täytyisi keretä keittelemään hieman hillojakin siitä, ja ehkä jopa mehuakin. :)

      Poista
    2. Kiitos, juu niin maistuu! Täytyisi keretä keittelemään hieman hillojakin siitä, ja ehkä jopa mehuakin. :)

      Poista