tiistai 11. elokuuta 2015

Ei ehkä ensitreffeille?



Voiko olla valkosipulia maukkaampaa? Nopeat pihvit saat valmiiksi alle kymmenessä minuutissa, joten kyseessä on ehkä maukkain pikaruoka mitä löytyy.
Raaka-aineluettelokaan ei päätä huimaa!


Valkosipuliset naudanpihvit kahdelle


  • 2 kpl (annospainoltaan n. 150-200g) naudanlihapihvi
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 7 isoa valkospulin kynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 0,75 dl kuohukermaa


Kuumenna pannu ja pippuroi pihvit sillävälin molemmin puolin. Kuori ja murskaa myös valkosipulit.
Kaada öljy pannulle ja paista pihvin paksuudesta ja haluamasi pihvin kypsyyden mukaan. Ohuille pihveille 3 minuuttia per puoli on jo melkeen liikaa, mutta paksummille se 3 minuuttia on juuri sopiva.

Kun ensimmäinen puoli on paistunut n. 3 minuuttia, ripauta raa'alle puolelle suola ja kaada valkosipulit myös pannuun. Käännä pihvit ja mausta myös kypsä puoli suolalla. 
Ota tälle viimeiselle puolelle vain väri nopeasti (n. 1 min) ja kaada sitten kerma sekaan. Anna porista pannun vielä pari minuuttia.

Tarkista suola ja syö vaikka kasvisten kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti