keskiviikko 26. elokuuta 2015

Mehumaijasta on moneksi




Mehustimet tuppaavat lojumaan suurimman osan vuodesta turhakkeena kaapissa. Teräksisissä malleissa saa monesti pohjaosan kansineen hyötykäyttöön kattilana, ja meillä se onkin näin arkisessa käytössä lähes päivittäin.



Höyrytysosalla saa myös kasvikset hyvin kypsytetyä, joten sekään osa ei mene hukkaan. Mehustimessa höyrytetyt perunat ovat erittäin hyviä, suosittelen kokeilemaan, jos ei muunlaista höyrytintä kotoa löydy.
Kattilaosa mehustimissa on usein hieman laakea, joten se sopii hyvin myös uuniruokien valmistamiseen.
Tällä kertaa teimme siinä koko yön uunissa muhivaa possun suolalapaa kaalipedillä.




Possun suolalapaa kaalipedillä hitaasti kypsytettynä



  • n. 1,2 kg raakaa porsaan suolalapaa
  • n. 300-400g kaalia suikaleena
  • 1- 2 kpl keltasipulia siivuina
  • 2 kpl porkkanaa lohkoina
  • n. 1 tl suolaa
  • (1 rkl siirappia)
  • 1 kpl laakerinlehteä
  • mustapippuria
  • ripaus kuivattua rosmariinia tai oksa tuoretta
  • 3 valkosipulin kynttä murskana
  • 2 dl olutta


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Suikaloi kaali, sipuli ja lohko porkkanat. Täytä niillä kattila niin, että päälle juuri mahtuu suolalapa kansineen.
Lisää kaaliseokseen muut mausteet ja viimeisenä liha ja olut.
Peitä uunin kestävällä kannella ja laita uuniin. Pienennä heti lämpötila 100 asteeseen ja anna hautua jopa 11 tuntia.




1 kommentti:

  1. Aivan loistava idea! Eipä ole tullut mieleenkään käyttää mehustinta ruoanlaittoon. Täytyypä jossain vaiheessa hakea tuo hökötys tuvan puolelle ja ottaa se useammin käyttöön. Tuo ruokakin vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta. Hitaasti muhitettu possu on aivan ihanaa!

    VastaaPoista