torstai 17. syyskuuta 2015

Makupareja syksyyn


Nämä makuparit eivät taatusti jätä ketään kylmäksi!


Viinerin himon iskettyä, tein pikapelastuksen voitaikinalevyillä ja kinuskikreemillä. Kinuskikreemi sopii moneen eri wienerin täytevariaatioon esimerkiksi puolukan, omenan tai pekaanipähkinän kanssa.
Keitetty tahna säilyy muutamia päiviä jääkaapissa.

Ensimmäisen erän tein keltuaisen kanssa ja seoksesta tuli tällöin paksumpaa ja kreemimäisempää. Se sopii hyvin esimerkiksi hillon kavereksi täytyeenä.
Toisesta erästä jätin keltuaisen pois ja tulos oli enemmän kinuskimaisempi ja juoksevampi. Makuasia kummasta tykkää, itse pidin jälkimmäisestä enemmän omenaviipaleiden kera.



Paistonkestävä kinuskikreemi

riittää n. 6-8 wieneriin

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • (1 munankeltuainen)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • (ripaus vaniljaa)


Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos kuplii ja muuttuu paksuhkoksi, nosta pois liedeltä jäähtymään. Jos teet tuplana, maissitärkkelyksen määrää kannattaa hieman vähentää, ettei tule liian paksua.


Kinuskiwienerit

  • 3 kpl voitaikinalevyjä (puolitetaan, eli tulee yhteensä 6 kpl leivoksia)
  • 1 annos kinuskikreemiä
  • Makuparina esim. 0,5 dl pekaanipähkinärouhetta tai 2 kpl omenaa ohuina siivuina
  • muutama pala tummaa- tai maitosuklaata koristeluun
  • 3 rkl tomusokeria koristeluun

Nosta voitaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille sulamaan.
Kun voitaikina on pehmennyt, leikkaa jokainen levy puoliksi.
Halutessasi taittele jokaisen taikinaneliön kulmat sisäänpäin napakasti painaen, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Lusikoi kreemiseosta n. 1 rkl per neliö.
Ripottele pintaan pähkinärouhetta tai asettele omenasiivuja nätisti riviin. Omenat eivät tarvitse makeutusta.
Paista 225 asteessa n. 12-15 min.

Ripottele pintaan hieman tomusokeria siivilän läpi.
Palastele suklaa pakastepussiin ja sulata mikrossa pienellä teholla sulaksi.
Leikkaa pussin kulma auki ja valuta leivosten päälle.

Pähkinällä tehdyt viinerit turposivat uunissa aika palsuiksi, sillä täyte oli niin kevyttä, mutta laskeutui alemmas leivosten jäähdyttyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti