torstai 3. syyskuuta 2015

Syksyisiä makuja


Kun ilmat kylmenevät, minun tekee mieli syödä slaavilaistyylistä ruokaa. Ne ovat monesti pitkään haudutettuja patoja tai keittoja ja mikä olisikaan maistuvampaa kylminä syyspäivinä!
Borssikeiton ohjeen löydätkin jo blogini uumenista, samoin kun blinit, joille sienitäytteet sesongin mukaan sopivat loistavasti.






Linkitän alle syksyisiä reseptejä arkiston uumenista.:

Borssikeitto

Blinit

Gluteenittomat blinit

Kantarelli-broileripihvit (gluteeniton)

Kantarelli-pekonipiirakka 

Vaniljalla maustettua uunivanukasta

Rakastan erilaisia lihapatoja ja tämän seuraavan, aika perus setin voit tehdä kahdella tapaa: joko pitkään haudutettuna paistisuikaleesta tai nopeasti paistamalla sisä- tai ulkofileestä.



Slaavilainen naudanlihapata

  • 400 g naudan paistisuikaletta tai pikaversioon naudan sisä- tai ulkofilettä suikaloituna
  • 2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenittomassa versiossa gluteenitona jauhoa
  • 4 rkl voita paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 3-4 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
  • mustapippuria
  • maun mukaan suolaa (n. 2 tl)
  • 1 tlk (n, 400g) tomaattimurskaa
  • 0,75 dl vettä tai lihalientä
  • 1 rkl sinappia (gluteeniton, tarkista gluteenittomuus)
  • 1 pieni tai puolikas iso maustekurkku pieneksi kuutioituna
  • 60g smetanaa
  • 0,5 dl persiljaa silppuna

Kuumenna pannu ja paista jauhoissa pyöräytetyt naudanlihasuikaleet rasvan kera pannussa pintaruskeiksi.
Lisää sipuli ja paista vielä hetki. Lopuksi valkosipulimurska, suolaa ja mustapippuria.
Kaada tomaattimurska, vesi tai lihaliemi sekaan.
Hämmennä hieman ja lisää maustekurkkukuutot ja sinappi.
Pienennä levy ja peitä kannella. Voit kaataa kastikkeen myös paistonkestävään astiaan ja jatkaa kypsentämistä uunissa 140 asteessa.
Anna muhia tunti tai kaksi ja lisää lopuksi ennen tarjoilua smetanaa ja persiljaa sekaan. Lisää suolaa tarvittaessa.

Pikaversio ulko- tai sisäfielestä:

Suikaloi tai kuutioi filee. 
Ota pannulla pintaväri lihapaloihin, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lihat sivuun odottamaan, jotta eivät kypsy liikaa. 
Lisää pannulle voin kera sipulit ja jauho ja kuullota niitä hetki. 
Lopuksi valkosipulimurska ja tomaattimurska sekä vesi tai lihaliemi, maustekurkkukuutio, sekä sinappi.
Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 5-10 min ja lisää lopuksi smetana, lihat ja persiljasilppu. Tarkista maku.


Tunnelmallista loppuviikkoa sinulle! <3

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti