keskiviikko 16. joulukuuta 2015

16. luukku





Joulun pyhinä tulee keiteltyä riisipuuroa ja monesti kattilan pohjalle jää hieman rippeitä. Ne on hyvä jäähdyttää ja tehdä maukasta riisivanukasta. Maistuu hyvin marjasoseen tai rusinasopan kera.


Rusinasoppaa ja riisivanukasta

Rusinasoppa


  • 11 dl vettä
  • 250 g rusinoita
  • 0,75 dl ruokosokeria (fariini- tai tavallinenkin käy)
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 1 tl vaniljasokeria


Suurustamiseen:


  • 1 dl vettä
  • 2 rkl maissitärkkelystä


Mittaa kaikki aineet vaniljasokeriin saakka kattilaan.
Keitä hiljalleen kannen alla n. 45 min.
Lisää suuruste ohuena nauhana sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen vielä reilu 5 min.

Tarjoa vaikka riisipuuron kera.
Säilyy viileässä monia päiviä ja huoneenlämmössä seuraavaan päivään saakka.

Riisivanukas

neljälle


  • n. 400g tai 5 dl kylmää riisipuuroa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi  on makuasia, kuinka kovaksi kerman vatkaa. Löysempi on myös helpompi sekoittaa kylmään puuroon. Liian tiukka kerma on vaikea saada sekoittumaan ja saattaa juoksettua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti