17. luukku




Jos joulupöydässäsi on tapana olla lihapullia, niin suosittelen kokeilemaan näitä maukkaita poro-pekonilihapullia. Nämä maistuvat taatusti juhlavassa joulupöydässä ja poron tumma maku sopii hyvin laatikoiden ja rosollin kanssa.
Meidän nirso koululaistyttökin kelpuutti nämä ruokalistalleen, joten maistuu myös monille lapsille.


Poro-pekonilihapullat


  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 vaalea isohko leipäviipale (gluteenittomaan versioon gluteeniton leipäviipale)
  • 100 g smetanaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • n. 3/4 tl suolaa
  • ripaus mustapipuria
  • ripaus maustepippuria
  • 70 g pekonia
  • 200 g poronjauhelihaa
  • 200 g porsaanjauhelihaa (rasvaa korkeintaan 12%)
  • voita tai öjyä paistamiseen


Pilko sipuli erittäin pieneksi kuutioksi ja kuulota se pannulla rasvatilkan kanssa pehmeäksi.
Kaada sipuli sekoituskkulhoon. Poista leivästä reunat ja murustele sisus sipulin sekaan.
Lisää smetana, kananmuna ja mausteet, sekoita tasaiseksi.
Pilko veitsen avulla pekoni pieneksi silpuksi ja lisää jauhelihojen kanssa smetanaseokseen.
Anna tekeytyä jääkaapissa n. 30 min.
Muovaa pieniä jauhelipullia leivinpaperille.
Kuumenna pannu ja paista lihapullat pyöritellen pannulla muutamassa erässä.
Pannu kannattaa paistojen välissä huuhtaista kuumalla vedellä, jos tuntuu, että pintaan jää karstaa.
Lihapulliin voi ottaa pannulla pelkän värin ja nostaa sen jälkeen vuokaan ja kypsentää uunissa 200 asteessa vielä n. 15 min.

Tarjoa seurana esimerkiksi puolukasurvosta, mustaherukkahyytelöä tai kermakastiketta.



Kommentit

Suositut tekstit