2. luukku






Rakastan crème caramel jälkiruokaa ja kun minulle tarjoutui tilaisuus osallistua Dansukker, vuoden makein herkku -kilpailuun, mieleeni välähti tällainen uuniton versio tästä klassikosta.
Käytin reseptiin täyteläistä Cane syrop ruokosokerisiirappia, sekä tummaa ruokokidesokeria joiden maku vivahtaa hieman voi- ja kermatoffeeseen.

Käy äänestämässä suosikkiasi ruoka.fi-sivustolla ja voit voittaa KitchenAid-tehosekoittimen!




Crème sirop

n. 10 hengelle

Kermavanukas:


  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kpl tähtianiksia
  • 2 maustemitallista kardemummaa
  • 0,5 dl Dansukker tummaa ruokokidesokeria (voit myös korvata fariinisokerilla)
  • 2 liivatetta
  • 125 g mascarpone-juustoa

Vuokien pohjalle:


  • 0,5-1 dl DanSukker Cane syrop ruokosokerisiirappia


Nämä kumottavat kermavanukkaat kannattaa tehdä esimerkiksi silikonisiin, yksittäisiin muffinssivuokiin tai kertakäyttöisiin foliovuokiin. Näin ne on helpompi kumota lautaselle.
Annostele jokaisen vuoan pohjalle n. 1-2 rkl Cane ruokosokerisiirappia ja nosta ne tarjottimella kermavanukkaan valmistuksen ajaksi joko pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.

Liota liivatteet kylmään veteen.
Kiehauta sillä välin kerma, maito ja sokeri tähtianiksien ja kardemumman kanssa.
Nosta pois liedeltä ja lisää liivatteet.
Poimi tähtianikset pois kermamassasta.
Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita vispilällä mascarpone sekaan.

Nosta annosvuoat kylmästä ja kaada kermamassa varovasti jokaiseen vuokaan, ettei siirappi sekoitu kermavanukkaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 6 tuntia.
Kumoa vanukas lautaselle varovasti painellen hieman vuoan pohjaa, jotta massa lähtee liikkeelle ja irtoaa vuoasta.



Kommentit

  1. Oijoi, ehdottomasti kokeiluun! Vaikuttaa helpommalta kun ei uunia tarvitse.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit