sunnuntai 20. joulukuuta 2015

20. luukku






Joulupöydän makeaksi jälkiruoaksi sopii mainiosti syntisen täyteläinen suklaamousse. Rakenne on tuhti ja maukas ja ohjeen määrästä riittää varmasti koko jouluseurueelle.

Voit kokeilla myös tehdä tummasta appelsiini- tai minttusuklaasta tätä.


Täyteläisen tuhti suklaamousse

kananmunaton
12 annosta

  • 300 g tummaa suklaata
  • 2,5 dl maitoa
  • 2 kpl liivatelehtiä
  • 4 dl kuohukermaa


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta maitoa ja lisää pehmeät liivatteet sekaan.
Kaada myös palasteltu suklaa kuuman maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jäähdyttele jääkaapissa tai huoneenlämmössä välillä sekoittaen vähintään huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja nostele kahdessa tai kolmessa erässä vaahto jäähtyneen suklaamassan joukkoon.
Kaada annosmaljoihin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa kermavaahdon kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti