maanantai 7. joulukuuta 2015

7. luukku






Suklaa lusikat ovat hauska lahja suklaan tai kaakaon ystävälle. Olen netissä nähnyt monenmoisia versioita kyseisestä herkusta, mutta monesti mielestäni niissä on ollut makuuni liian vähän suklaata ison kaakaon tekemistä varten.
Niinpä kaivoin kaapista muoviset kertakäyttösnapsilasit, joihin saikin jo ihan mukavasti upotettua sulaa suklaata. Varmasti saa aikaan ison, tuhdin ja suklaisan juoman!

Suklaalusikat

4 kpl
gluteeniton


  • 4 kpl kertakäyttöisiä snapsilaseja
  • 4 kpl lusikoita, joko tavallisia tai kertakäyttöisiä
  • 300 g tummaa suklaata (kokeile myös tummaa minttusuklaata)
  • pieniä vaahtokarkkeja



  • tikkaripusseja tai kelmua 


Sulata suklaa varovaisesti esim. lämpöhauteessa tai mikrossa. Itse sulatan nykyisin suklaat uunissa kiertoilmalla keraamisessa astiassa 50 asteen lämpötilassa. Tämä tarvitsee hieman aikaa, mutta ei ainakaan pala tai pääse vettä joukkoon. Keraaminen astia varaa lämpöä ja suklaa ei heiti jähmety uunista pois nostettaessa.

Kun suklaa on sulaa, kaada se snapsilaseihin.
Aseta lusikat jokaiseen lasiin pystyyn ja tue tarvittaessa, etteivät kaadu.
Painele suklaaseen vaahtokarkkeja.
Päällimmäiset vaahtokarkit kannattaa liimata kulhoon jääneellä suklaalla kiinni toisiinsa, etteivät irtoa.

Anna jähmettyä rauhassa vaikka seuraavaan päivään.
Murra muoviset snapsilasit reunasta hiljalleen rikki ja irroita varovasti suklaalusikka irti muovista.
Pussita tikkarimuoviin tai elmukelmun palaseen ja koristele nauhoin tai joulutervehdyksin.

Käyttö:

Kuumenna 2,5-3 dl maitoa ja upota lusikka lämpimään maitomukiin. Anna sulaa rauhassa muutama minuutti ja sekoita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti