keskiviikko 26. elokuuta 2015

Mehumaijasta on moneksi
Mehustimet tuppaavat lojumaan suurimman osan vuodesta turhakkeena kaapissa. Teräksisissä malleissa saa monesti pohjaosan kansineen hyötykäyttöön kattilana, ja meillä se onkin näin arkisessa käytössä lähes päivittäin.

perjantai 21. elokuuta 2015

Pikkunälkään

Iski kauhea pikkunälkä. Onneksi kaapista löytyi Aura-juustoa, joka on minun täytesuosikki lähes kaikissa lämpimissä ruoissa. Kylmänä sinihomejuusto ei minulle uppoa, mutta joku kumma siinä on, että kun sen paistaa, kelpaa se minulle enemmän kuin hyvin.


En omista voileipägrilliä, mutta vohveliraudallakin saa hyviä toasteja (grillileipiä). Kaiken lisäksi pintaan tulee kaunis kuvio. On makuasia, kuinka littanaksi leivät painaa vohveliraudalla, mutta jos tykkää ohuista ja rapsakoista, kannattaa täytteitä laittaa maltilla.

Makuvariaatioita saa niin monta, kun vain jaksaa keksiä, ja leivät voi sivellä vaihtelun vuoksi sisäpuolelta joko maustetuilla tuorejuustoilla tai paholaisenhillolla.
Poika on ristinyt meidän kotoisat, vohveliraudalla tehdyt toastit loogisesti vohvelileiviksi. 
Joten tässä pelastus jokaiseen pikkunälkään: vohvelileivät!


tiistai 11. elokuuta 2015

Ei ehkä ensitreffeille?Voiko olla valkosipulia maukkaampaa? Nopeat pihvit saat valmiiksi alle kymmenessä minuutissa, joten kyseessä on ehkä maukkain pikaruoka mitä löytyy.
Raaka-aineluettelokaan ei päätä huimaa!