keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syysvohvelit

Blogikirjoitus yhteistyössä:

http://www.tefal.fi/

Niin ärsyttävää ja vaivalloista perus vohvelirautojen ja voileipägrillejen puhdistus mielestäni on, että harvoin tulee niitä vempeleitä edes käytettyä. Erään sottaisen puhdistusoperaation päätteeksi puhuin miehelleni, että meidän olisi jostain hankittava vohvelirauta, josta saisi paistolevyt irroitettua puhdistamista varten.
 
 
 

torstai 24. syyskuuta 2015

Kiusausta

Tämä ruoka ei ole ehkä sesonkia nähnytkään, mutta itselläni muistot vievät niin vahvasti lapsuuden kouluaikoihin, että kirjolohikiusaus on meillä usein syys- ja talviruokaa.
Ala-asteella meillä oli mahtava keittäjä. Hänen käsissä ruoka tehtiin alusta alkaen itse, ja jos en ihan väärin muista, taisi siellä kylmiössä välillä olla myös kalanpäitä liemipohjiksi.
Kirjolohikiusausken kanssa oli tarjolla aina, ah, niin ihanan retroa, kiinankaali-ananas-kurkku-salaattia, ja mielestäni tämä kurkku-ananas-kombo maistuu hyvältä vielä vuosienkin jälkeen kiusauksen kera.

Tässä minun versioni tästä maukkaasta retro-laatikosta. Kaikista parhaimman tuloksen saa itse tehdyllä peruna-sipulisekoituksella, muta kaupan tarjonnallakin pärjää. Itse valitsen yleensä suositelluista tavoista poiketen hieman jauhoisemman lajikkeen perunoita, sillä tykkään, kun perunasta tulee pehmeän muusimaista kiusauksessa.
Olen huomannut, että pakastetun perunan kanssa nestettä menee hieman vähemmän, kuin tuoreen.

perjantai 11. syyskuuta 2015

Nugetista parempaa


Lapset (aikuisia unohtamatta) rakastavat kananugetteja ja kotona toisinaan teemme paneroituja broilerin sisäfileitä, jotka kelpaavat nugettifaneille täydellisesti.
Pikanttia makua antaa sitruuna-pippuri mausteseos, jota ei ehkä heti ensimmäisenä tulisi mieleen ripotella broilerin päälle, mutta voin luvata, että se toimii.

torstai 3. syyskuuta 2015

Syksyisiä makuja


Kun ilmat kylmenevät, minun tekee mieli syödä slaavilaistyylistä ruokaa. Ne ovat monesti pitkään haudutettuja patoja tai keittoja ja mikä olisikaan maistuvampaa kylminä syyspäivinä!
Borssikeiton ohjeen löydätkin jo blogini uumenista, samoin kun blinit, joille sienitäytteet sesongin mukaan sopivat loistavasti.