perjantai 30. lokakuuta 2015

Rommi-rusinakaakao



Osallistun ensimmäistä kertaa ruoka.fi-sivuston ja blogihaasteeseen, Sun-maid, 100 tapaa käyttää rusinaa. Rusinat raaka-aineena kun on niin mielenkiintoinen, sillä harvoin niihin tulee törmättyä muualla kuin maksalaatikossa ja glögissä.

Reseptejä voit käydä äänestämässä ruoka.fi-sivustolla ja äänestysaikaa on  19.11. asti. 
Kilpailun voittajaresepti julkaistaan samaisella sivustolla viikolla 48.

Monia reseptivariaatioita pyöri rusinoista mielessäni, mutta kilpailuun valikoitui klassinen makuyhdistelmä uudessa muodossa. Kylmiin päiviin sopiva juoma lämmittää takuuvarmasti!


torstai 22. lokakuuta 2015

Broileri-pastawokki


Nopea ja helppo pastawokki arjen kiireen keskelle. Tuli pitkästä aikaa ostettua klassista sweet chili-soosia, jota tuli teininä laitettua vähän joka ruokaan.
Grillatut maissintähkät oli maukkaita tässä soosissa marinoituna, samoin makaronilaatikko maistui paremmalle teinin suuhun, kun se oli kuorrutettu sweet chilillä.
Niin ja kalapuikot ja kananugetit tietysti dippailtiin samaiseen liemeen.
Voi niitä aikoja...
Nykyisin, "laiskana perheen äitinä", soosi siirtyy maustamaan nopeaa pastawokkia ja maustamiseen ei tarvitse jäädä kiireisenä päivänä tuhlaamaan aikaa.

Sweet chili pastawok

kahdelle
  • 2 dl jyväpastaa (jyvän muotoista pastaa)
  • laimeaa kanalientä pastan keittämiseen
  • 300g broilerin sisäfilee suikaletta
  • 2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g keltaista suippopaprikaa suikaleena
  • 50g punasipulia siivuina
  • 0,5-1 dl sweet chili maustekastiketta
  • lehtikorianteria tai persiljaa silputtuna

Laita pasta kypsymään kiehuvaan kanaliemeen. Keitä n. 15 min (tarkasta pakkauksesta keittoaika).
Paista sillä aikaa broilerin suikaleet rasvassa, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi paprika ja sipuli.
Kiepauta muutama minuutti pannulla ja lisää sekaan sweet chili kastike.
Kaada pastasta vesi pois ja yhdistä broileriseoksen kanssa.
Ripottele pintaan yrttisilppua.


torstai 15. lokakuuta 2015

Niin hyvää, että ei lisukkeeksi voi sanoa...


Takuu varma lisuke lähes kaikille liharuoille on klassiset valkosipuliperunat. Ne maistuvat hyvin myös kasvisruokien kaverina ja uppoavat monelle myös sellaisenaan.
Vaihtelua saa paistamalla perunat lihaliemeen ja tuhdimpaa annosta kaivatessa, lihaliemestä suurin osa korvataan kermalla.

torstai 8. lokakuuta 2015

Sarvenmetsästys


Kummitätini oli innokas leipomaan ja monesti hänellä vieraillessa, saimmekin maistella lämpimäisiä.
Yksi lapsuuden suosikeista oli jonkinlaiset mantelisarvet. Lähdinkin metsästämään tätä lapsuuden makua keittiössäni makumuistojen pohjalta. Taikina oli pullamainen ja täyte mantelimassainen. Luultavasti täyte sekoitettiin mantelijauheesta, sokerista ja kananmunasta, mutta käytin tähän omaan sovellukseeni valmista mantelimassaa.

Ohjeessani mantelimassa kieputetaan pötköksi taikinan sisään, mutta hienostuneemmat mantelisarvet saat, jos jaksat muovata mantelimassasta lähes koko taikinakolmion kokoisen ohuen läpyskän, joka rullautuu sarven sisään kuin kääretortun täyte.