Rahkamunakas - makeana tai suolaisena


Kaapissa oli iso kasa kermarahkaa, jota mieheni syö useasti. Itselleni iski eräs aamu himo kokeilla rahkaisaa munakasta, jonka voi syödä joko suolaisena tai makeana versiona lisukkeista riippuen.

Makean version seuraksi sopivat mm. marjat ja suolainen menee sellaisenaan tai vaikkapa pekonin kaverina.
Sirottelemalla munakkaan pintaan pähkinärouhetta, saa annokseen mukavaa purutuntumaa.
Rahkamunakas sopii hyvin myös VHH-ruokavaliota noudattaville.


Rahkamunakas

Yhdelle
  • 1 rkl voita
  • 100 g (kerma)rahkaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • (jauhettua vaniljaa, makeutusta)
  • (2 rkl pähkinärouhetta esim. hasselpähkinä tai kookoshiutaleita)
Laita uuni kuumenemaan uunin kestävän blinipannun tai pienen vuan kanssa.
Kiertoilma 125 astetta tai tavallisilla vastuksilla n. 150 astetta.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää rahka ja muut aineet joukkoon.
Kun uuni on kuumentunut, voitele kuuma pannu voilla ja kaada rahkamassa vuokaan. Ripottele pintaan pähkinärouhe.
Paista kiertoilmassa n. 10-15 min ja normaalissa uunissa n. 20 min, kunnes massa on hyytynyt.
Nauti esim. marjojen kera.
Suolaisen version saat jättämällä vaniljan ja makeutuksen pois ja lisäämällä suolan määrää.



4 kommenttia

  1. Kuulostaa hyvälle! Perheessä jossa menee rahkaa ja munakkaita useita viikossa niin tämä on tervetullutta vaihtelua. Menee testiin :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvälle! Perheessä jossa menee rahkaa ja munakkaita useita viikossa niin tämä on tervetullutta vaihtelua. Menee testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tuota rahkaa on aina kaapissa, ja tulee tehtyä munakasta lähes joka päivä, joten kiva vähän yhdistellä välillä. :)

      Poista
  3. Tein sellaisen suolaisen version rahkamunakkaasta. Kolme munaa, 3 rkl rahkaa ja paketti pekonia. Pekoni pilkotaan pieneksi, paistetaan korpuksi, kananmunat ja rahka yhdistetään, hiukan vatkataan sekaisin, kaadetaan pekonin päälle ja paistetaan :) Hyvää oli, maistui meille molemmille.

    VastaaPoista