tiistai 2. helmikuuta 2016

Laskiaisleivoksia pullan inhoajille



Tänä vuonna kovaksi hitiksi nousseet Nutellalla täytetyt laskiaspullat täytyi testata ja pitää suorilta käsiltä todeta, että olipa pettymys!

Makuasioista ei tietysti voi kiistellä, mutta kardemummalla maustettu pulla ei hivellyt makunystöröitäni Nutellan kera ollenkaan.
Onneksi pakastimessa oli voitaikinalevyjä, joista teki nopeat leivokset suklaa- ja hilloversioina.
Jos malttia löytyy, itse tehty taikina lisäisi makunautintoa varmasti vielä lisää.

En tiedä oliko uutuuden kankeutta, että ei pulla ja Nutella mielestäni sopineet yhteen, mutta voitaikinan kanssa se upposi suuhun erittäin hyvin!




Nopeat laskiaisleivokset

10 kpl


  • 500 g voitaikinaa (5 levyä)


Täytteet:

Jos et välitä suurista kermamääristä, puolikas kerma-annos riittää.
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria



  • vadelmahilloa tai Nutella-suklaapähkinälevitettä


Koristeluun:


  • tomusokeria
Ota viisi voitaikinalevyä leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Puolita voitaikinalevyt, eli leivoksia tulee yhteensä 10 kpl viidestä kokonaisesta voitaikinalevystä.
Taikinapaloja ei tarvitse voidella, sillä pintaan tulee tomusokeria paiston jälkeen.
Paista voitaikinaneliöt uunissa keskitasolla kypsiksi n. 10 min ja jäähdytä.
Vatkaa kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Halkaise jokainen leivos laskiaispullan tapaan kahtia ja täytä hillola/Nutellalla ja kermalla.
Laita kannet paikalleen ja sirottele siivilän läpi tomusokeria pintaan.

Tästä ei laskiaisleivos tule helpommaksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti