maanantai 15. helmikuuta 2016

Possua karppina


Tarkoitukseni oli tehdä stroganovia naudanlihasta, mutta naudan liha muuttuikin matkalla sianlihaksi, josta tehtiin vähän samantyylinen herkullinen pataruoka.
Resepti on tehty LCHF-ruokavaliota noudattavia silmällä pitäen, eli hiilihydraatteja on vähän ja rasvaa paljon. En käyttänyt kastikkeessa suurustetta, sillä mielestäni kastike on tarpeeksi tiukkaa kypsyttyään tarpeeksi kauan.
Seurakseen kastike sai voissa haudutettuja lanttukuutioita, jotka nekin kypsyvät samaan tahtiin kastikkeen kanssa mukavan pehmeiksi uunissa.



Venäläinen possupata - possustroganov

4-6 annosta
gluteeniton, vhh, kananmunaton
hiilihydraatit n.7, rasvat n. 48, proteiinit n. 51 / per annos



  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 100 g voita
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • n. 120 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 kpl mauste- tai suolakurkkuja 
  • 2 rkl sinappia (Dijon)
  • 2 dl Demi-Glace kastikepohjaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 120 g smetanaa
  • persiljaa


Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuutioi porsaan ulkofilee, sipuli, herkkusienet ja suolakurkut.
Paista lihapalat voissa ruskeiksi kahdessa erässä kuumalla pannulla, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada lihat uunin kestävään vuokaan.

Voit tehdä tämän lihakastikkeen kokonaan myös isolla pannulla tai kattilassa liedellä, jolloin annat kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin tunnin.


Nosta lihat kuumaan uuniin ja freesaa sillä aikaa sipuli pannulla voissa, lisää herkkusienet ja lopuksi maustekurkut myös pannulle. Kaada Demi-glace herkkusieniseoksen päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
Kaada kastike lihojen päälle, pienennä uuni 175 asteeseen ja anna lihapadan kypsyä uunissa ainakin 1 tunti, kunnes kastikemäärä hieman haihtuu ja tiivistyy. Kun lisäät smetanaa, kastikemäärä taas kasvaa.
Lisää juuri ennen tarjoilua smetana ja pesiljasilppua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Voissa haudutettua uunilanttua

4-6 annosta
gluteeniton, vhh
hiilihydraatit n.10, rasvat 21, proteiinit 2 /per annos


  • 800 g kuorittua lanttua
  • 150 g voita
  • suolaa, mustapippuria


Kuutioi lanttu ja kaada uunivuokaan. Ripottele pintaan suolaa, pippuria ja reilut voinokareet.
Paista uunissa 175 astetta yksi tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti