tiistai 22. maaliskuuta 2016

Keväinen persikka-juustokakku gluteenittomasti



Resepti on tehty Schärille ja löytyy myös täältä.
Juustokakut, ovat aina yhtä ihania ja mielestäni niihin ei vain voi kyllästyä. Pääsiäiseksi sopii hyvin tämä liivatteilla hyydytetty,  rahkaa sisältävä juustokakku, jonka kruunaa persikkalohkot kiilteen alla.


Gluteeniton persikka-juustokakku


kymmenelle  
gluteeniton

Pohja:

  • 150 g Schär Digestive Landtaler gluteenittomia keksejä
  • 50 g valkosuklaata
  • 30 g voisulaa


Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250g rahkaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl hienoa sokeria
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • sitruunan kuorta
  • 3 kpl (6 g) liivatelehtiä


Päällynen:

  • 410 g säilykepersikoita (sokeriliemessä)
  • 2 dl persikoiden sokerilientä
  • 0,5 dl appelsiinimehua
  • 3 kpl (6g) liivatelehtiä


Valmistus:

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija n. 26 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat voilla tai öljyllä. Näin kakku irtoaa paremmin vuoasta.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Murskaa valkosuklaa ja keksit pieneksi muruksi joko tehosekoittimessa tai muovipussissa nuijan avulla. Lisää sekaan lämmin, sula voi ja sekoita.
Painele murumassa irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi levyksi ja paista pohjaa uunissa n. 5-7 min.
Nosta vuoka uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Valmista sillä välin täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma erillisessä kulhossa.
Sekoita toisessa kulhossa sokeri, ripaus raastettua sitruunankuorta, vaniljasokeri, rahka ja tuorejuusto.
Purista liivatelehdet kuivaksi ja yhdistä sitruunanmehuun. Kuumenna seos mikrossa tai pienessä kasarissa kuumaksi niin, että liivate liukenee mehuun.
Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen kokoajan vatkaten massaa. Tähän on hyvä yleiskone tai sähkökäyttöinen käsivatkain.

Kun liivate on sekoitettu tasaisesti massaan, nostele lastan avulla kermavaahto kahdessa erässä sekaan.
Kaada massa irtopohjavuokaan ja kopauta vuoka kerran pöytään, jotta isot ilmakuplat lähtevät.
Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Viipaloi säilykepersikat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne hyytyneen kakun päälle vuokaan.
Säästä säilykepurkin sokerilientä 2 dl kiillettä varten.
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä.
Kuumenna sillä välin 2 dl sokerilientä ja 0,5 dl appelsiinimehua kattilassa.

Lisää puristellut liivatteet sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Anna hyytyä jääkaapissa vielä muutama tunti.



Hyvää pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti