maanantai 4. huhtikuuta 2016

Vappuleivonta: Suklaalla kuorrutetut munkerot



Vappu lähestyy kovaa vauhtia, joten olihan sitä kokeiltava jo vuoden ensimmäisiä vappuleivoksia. Taikinaan hain hieman rapsakkaanpaa olomuotoa, kuin donitseissa tai munkeissa ja mielestäni siinä onnistuin hyvin. Taikinaan ei tule hiivaa, joten nämä leivokset sopivat myös paremmin hiivasta oireita saaville. Munkit tehdään monesti hiivataikinasta ja leivinjauheella kohotettavat donitsit taas ovat renkaan muotoisia, joten ristimme nämä hypridit lasten kanssa munkeroiksi.

Vappumunkerot


n. 15 kpl

Taikina:

  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 0,5 dl taloussokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • n. 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g voisulaa

Paistamiseen:


  • 500 g kookos- tai munkkirasvaa

Kuorrute:


  • 0,65 dl lämmitä vettä tai kermaa
  • (1 tl pikakahvijauhetta)
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • nonparelleja tai confetteja


Riko kananmunan rakenne rikki ja lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä n. 10 min ja kaulitse se n. 5 mm paksuiseksi levyksi pienen jauhomäärän avulla. Painele muotilla ympyröitä taikinasta ja paista ne n. 170 asteisessa paistorasvassa ruskeiksi molemmin puolin ja anna jäähtyä.

Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi kattilassa ja nosta se pois levyltä.
Lisää suklaa paloina lämpimään veteen/kermaan. Lisää myös voi ja pikakahvijauhe ja sekoittele kunnes seos muuttuu tasaiseksi. Anna suklaakuorrutteen hieman jäähtyä ja dippaa munkit suklaaseen. Koristele nonparelleilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti