maanantai 13. kesäkuuta 2016

Tomaattimarinoitua broileria grillistä



Grilliä ei voi käyttää liikaa kesäaikaan. Lihat voi laittaa illalla jääkaappiin maustumaan ja seuraavana päivänä se onkin jo valmista kuuman grillin uumeniin. Ohuet broilerin fileeleikkeet ovat suoranaista pikaruokaa, sillä se ei kauaa aikaa vie kypsyessään.
Fileet voi paistaa ilman marinadiakin, mutta jos hieman jaksaa nähdä vaivaa lihan maustamisessa edellisenä päivänä, on liha taatusti maistuvanpaa ruokapöydässä.

Kasvikset eivät pilkkomista kummempaa esivalmistelua tarvitse ja makuvariaatioita voit tehdä eri yrtein tai maustein maustetuilla voisulilla, joka valellaan paiston loppuvaiheessa kasvisten päälle.



Tomaattimarinoidut broilerin fileet



  • 650 g broilerin ohut fileeleikkeitä (rintafileitä, jotka puolitettu ohueksi)

Maustetahna


  • 1 tl Srirachaa
  • 2 rkl Worcester kastiketta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl sipulijauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl muscovadosiirappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa


Lisäksi

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 4 kpl kevätsipuleita
  • 200 g herkkusieniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g voita
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä

Sekoita kaikki marinaditahnan aineet keskenään sa kieputa broilerin fileet siinä. Anna maustua tiiviissä astiassa tai elintarvikemuovipussissa jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Grillaa molemmin puolin kypsäksi keskilämmöllä ja ripauta pintaan tarvittaessa lisää suolaa.

Viipaloi kesäkurpitsa vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi, puolita herkkusienet. Leikkaa sipuleiden vihreää vartta ohuiksi renkaiksi varren puoliväliin saakka. Säästä renkaat tarjoiluun. Halkaise jäljelle jääneet sipulit varrentynkineen puoliksi pituussuunnassa. Grillaa kasviksia muutama minuutti molemmin puolin ja nosta tarjoiluastiaan. Sulata voi pienessä kasarissa grillissä ja lisää valkosipuli murskana sekaan. Kaada voisula kasvisten päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos kasaria ei löydy, lisää voinokareet suoraan grillin parilalle valkosipulimurskan kera, ja kiepauta kasvikset sekaisin muutaman kerran.

Yhdistä lihat ja kasvikset ja ripottele pintaan sipulinvarsirenkaat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti