tiistai 26. tammikuuta 2016

Ruokaisaa salaattia


Tämä resepti on tehty Schärille. Resepti löytyy Schär-reseptiarkistosta.

torstai 21. tammikuuta 2016

Rahkaa ja munakasta, makeaa tai suolaista...


Kaapissa oli iso kasa kermarahkaa, jota mieheni syö useasti. Itselleni iski eräs aamu himo kokeilla rahkaisaa munakasta, jonka voi syödä joko suolaisena tai makeana versiona lisukkeista riippuen.
Makean version seuraksi sopivat mm. marjat ja suolainen menee sellaisenaan tai vaikkapa pekonin kaverina.
Sirottelemalla munakkaan pintaan pähkinärouhetta, saa annokseen mukavaa purutuntumaa.
Rahkamunakas sopii hyvin myös VHH-ruokavaliota noudattaville.

maanantai 18. tammikuuta 2016

Itse tehty kebab ja riisin terveellisempi korvike

Kukkakaali on vuoden 2016 vihannes ja siitä saa maukkaan riisin korvikkeen.

Meneillään on kebabvillitys, joten täytyi sitä itsekin kokeilla hieman jälkijunassa muista. Näillä resepteillä ei ole mitään tekemistä alkuperäisten persialaisten tai turkkilaisten ohjeiden kanssa, mutta mututuntumalla tein sellaiset ohjeet, kun parhaaksi tuntui.
Kebablihamassa paistetaan erittäin miedossa lämmössä pitkään ja hartaasti, joten maltti on valttia.

Kukkakaali on valittu vuoden 2016 vihannekseksi, joten täytyi myös sen kunniaksi kokeilla vähähiilihydraattisempaa kukkakaali"riisiä". Karppaus ja vhh-sivustoilla tätä vähähiilihydraattista riisinkorviketta on kovasti hehkutettu, ja valmistus on helppoa - vain raastaminen, pannulla paistaminen ja maustaminen.

Täytyy sanoa, että kukkakaaliriisi yllätti minut täysin!


perjantai 15. tammikuuta 2016

Mehevät sämpylätSuosikkimakuni sämpylöissä on ollut jo jonkin aikaa aprikoosi. Saattaa kuulostaa vähän hassulta maukuvaihtoehdolta, mutta kuivattu aprikoosi silputtuna leipätaikinassa on mielestäni aivan huippu.
Sattumat eivät ole rakenteeltaan tai maultaan liian dominoivia, mutta silti ne huomaa hyvin. Suosittelen kokeilemaan! Sopii hyvin esim. aamiaiselle tai broileriruokien kaveriksi.

maanantai 11. tammikuuta 2016

Kipakan muorin soppaa


Pakkasia on riittänyt, joten lämmin keitto on maistunut monena päivänä. Vaikka perinteinen lohikeitto onkin herkkuani, tein vaihtelun vuoksi hieman erilaisen version. Täytyy sanoa, että valkosipuli ja varsiselleri sopivat erittäin hyvin lohen kanssa ja tuovat ne myös keittoliemeen mukavaa potkua.