Kesäjuhlien menu ja aikataulutus

[caption id="attachment_2188" align="aligncenter" width="630"]mansikkakakku Mansikkajuustokakku on kesäinen tarjottava juhliin.[/caption]

Tein kesäjuhlien järjestäjälle pienen menuehdotuksen aikatauluineen. Juhlaruokien valmistelu on hyvä aloittaa jo muutama päivä ennen, jotta kaikki tarvittava keretään tehdä. Kakut tarvitsevat myös oman aikansa jääkaapissa, jotta ne mehevöityvät, joten juhlapäiväksi niiden valmistamista ei kannata jättää.


Käytä kaikkeen leivontaan laktoosittomia maitotuotteita, jolloin ne käyvät myös laktoosi-intolerantikoille. Jos paikalla on myös muita erityisruokavalioita noudattavia, kuten esimerkiksi maidottomia tai gluteenittomia, on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ruokien valmistamisessa, jotta sekaan ei pääse vehnäjauhopölyä tai maitotilkkaa.


Kun aloitat erityisruokavalioreseptin valmistelun, puhdista keittiö, uuni ja tarvittavat työvälineet hyvin, jotta ristikontaminaatiota ei synny. Tähän menuun laitettu maidoton ja gluteeniton kakku ei tarvitse paistamista, joten suurelta uunin putsaamiselta säästyy. Kaupoissa on nykyisin myös hyvä valikoima erilaisia keksejä ja  leivonnaisia, erityisruokavalioisille jos haluat helpolla lisätä tarjottavan määrää.



Kesäjuhlien menu


n. 15-20 hengelle


Valkosipulisia leipätikkuja (vegaaninen) ja tomaatti-papudippiä (vegaaninen, gluteeniton)


Perunasalaattia  (maidoton, gluteeniton)


Parsapiiraat x2


Lihavoileipäkakku (lakstoositon, kun käytät laktoosittomia maitotuotteita valmistamiseen)


Domino-suklaamarengit (saa gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia vastaavia keksejä)


Kuohkeat vaniljamuffinit tai aprikoosi-koookoskahvikakku (laktoositon, kun käytät laktoosittomia maitotuotteita valmistamiseen )


Marjamoussekakku  (maidoton, gluteeniton, kananmunaton)


Mansikkajuustokakku x2 jos tiedossa kakkujen ystäviä (laktoositon)




[caption id="attachment_2216" align="aligncenter" width="630"]voileipäkakkun-koristeet Voileipäkakkut ovat taas suosiossa.[/caption]

Tee nämä:


3 päivää ennen juhlia


Osta tarvikkeet.


Valmista Domino-suklaamarengit. (säilytä huoneenlämmössä ilmavasti)


Valmista valkosipuliset leipätikut. (säilytä huoneenlämmössä ilmavasti)


Kirjoita vieraille näkyvä menu puhtaaksi ja merkitse myös erityisruokavaliomerkinnät.



2 päivää ennen juhlia


Valmista voileipäkakun täytteet ja kasaa kakku koristelua vaille valmiiksi. (säilytä jääkaapissa kelmun alla kirja painona)


Pilko perunasalaatin perunat valmiiksi ja säilytä ne kylmässä vedessä jääkaapissa.


Valmista marjamoussekakku. (säilytä jääkaapissa)


Tee tomaatti-papudippi. (säilytä jääkaapissa)



1 päivä ennen juhlia


Laita marjamoussekakkuun kiille tarvittaessa, koristele kakku.


Tee mansikkajuustokakku hyytymään aamupäivällä.


Koristele voileipäkakku illalla valmiiksi (säilytä jääkaapissa).


Leivo vaniljamuffinit/kuivakakku (säilytä huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa tai muovipussissa).


Tee perunasalaatti loppuun ja laita jo tarjoiluastiaan. Peitä kelmulla. (säilytä jääkaapissa)


Varmista että kaikki tarvittava on juhlia varten (kahvimaito, tee, kahvi, juomat).


Laita juomat kylmään.


Kata juhlapöytä ja laita astiat valmiiksi. Muista varata ottimet jokaiselle ruoalle.


Marengit ja muffinit/kuivakakun voi asettaa jo tarjoilupöydälle ja suojata ne kuvulla tai keittiöliinalla.


Pilko mansikat juustokakkuun ja laita kiille päälle.



Juhlapäivänä


Viimeistele ruoat ja laita ne tarjoiluastioihin.


Paista juhla-aamuna pekonipiiraat (kun tarjoillaan samana päivänä, säilytä huoneenlämmössä)


Lataa kahvinkeitin valmiiksi.


Jos käytössä on iso termoskannu kahville, täytä se kuumalla vedellä tunti pari ennen juhlia, jotta se esilämpenee kahville.




[caption id="attachment_2198" align="aligncenter" width="630"]gluteeniton kakku Maidoton, gluteeniton ja kananmunaton kakku ei tarvitse paistamista.[/caption]

Kommentit

Suositut tekstit