Mikä palvelukulttuurissa mättää?


Vietimme viikonlopun kylpylässä perheen kesken. Reissu oli kaikkea muuta kuin rentouttava uhmaikäisten lasten kanssa, mutta samalla sai myös pohdittavakseen, mikä ihme suomalaisessa palvelukulttuurissa mättää?


Saavuimme perjantai iltapäivästä Break Sokos hotel Caribian pihaan. Meidät tervetulleeksi toivotti maksullinen parkkipaikka, jossa tavis ilman etukortteja sai pulittaa auton lepopaikasta kymmenen euroa per päivä. S-etukortilla sai jo huiman huojennuksen, eli päivähinta putosi puoleen. Jos taas satuit kuulumaan sisäpiiriin ja omistamaan Sokoshotelliketjun oma S-cardin, pääsi auto ilmaiseksi ruutuun.
Mies meni ensin höyläämään Mastercardia koneeseen ja vasta sen jälkeen tajusi, että S-etukortti olisi pitänyt laittaa ensin.

Keräsimme tavarat mukaan ja ajattelimme hotelliin kirjautuessa selvittää asian. Ja selvyyshän saatiinkin nopeasti; parkkimaksut ja niiden selvitys ei kuulunut hotellille. No sepä oli kiva juttu! Hotelli tarjosi maksullisen parkkipaikan ja käsien levittelyä.
Maksoimme tämän typerän korttihässäkän takia siis ensimmäiseltä vuorokaudelta 10 euroa parkkimaksua, kun ei asiaa enää voinut tai viitsitty korjata mitenkään.

Tiskillä kävi ilmi että lapsille piti vuokrata pienet kylpytakit 5 euron hintaan per päivä. Hassua että aikuisilla takki sisältyy hintaan ja lapsille sen voi erikseen vuokrata. Tähän upposi kahdelta lapselta siis 10 euroa.

Saimme hotelliavaimet ja saavuimme huoneeseen. Valoverho peitti ikkunan ja ajattelin siirtää sen sivuun ja kurkata näkymiä. Sen olisi kyllä voinut jättää tekemättä, sillä näkymä oli tämä:

Hotellihuoneesta näkymä hautausmaalle.


Rentoutuslomalla ei ihan ensimmäisenä maisematoiveena ole hautausmaa. No nyt sellainen saatiin ja aiemmin koetun parkkimaksusotkun jälkimainingeissa alkoi tämäkin asia rumasti sanottuna vituttaa.
Koetin rauhoitella mieltäni ajatuksella, että kylpemäänhän me tänne olimme tulleet. Se ei kauaa lohtua tuonut, sillä pienten lasten kanssa hotellihuoneessa joutuu jonkun verran viettämään aikaa. Siinä sitä jökötettiin hiljaa   me ja hautausmaa.

Huoneen siivouskaan ei ollut toteutunut kiitettävästi. Pöydät olivat täynnä villakoiria, WC:n ovi roiskeita täynnä ym. Huoneen puolella sama jatkui, sillä siellä seiniä koristivat myös roiskeet.
Tiedän siivoojien saavan erittäin alhaista palkkaa ja kiire on kova, mutta se ei ole mikään peruste siivomatta jättämiselle.


Siisteys on hotellissa viihtymisen kannalta kaiken A ja O, mutta silti se nykyisin laiminlyödään monessa paikassa törkeästi.

Oli palvelut ulkoistettu toiseen yritykseen tai ei, pitäisi homman silti toimia saumattoman moitteettomasti. Tämä ulkoistaminen ei vaan yksinkertaisesti toimi. Yritys tilaa esimerkiksi siivouksen ja sopimukseen neuvotellaan mitä siihen kuuluu; kahvojen pyyhintä, peilit, tuuletus, lakanoiden vaihto, imurointi. Jos tilaukseen ei ole eriteltynä esimerkiksi seinien pyyhintää tahroista, niin sitähän ei tehdä vaikka likaa olisikin, sillä se ei kuulu silloin siistijälle.
Kysymys kuuluukin, että kenelle se sitten kuuluu? Nykyinen ulkoistaminen pykälineen ja sopimuskohtineen pilaa sen pienenkin palvelukulttuurinrippeen, mitä Suomessa on ollut. Tuijotellaan vaan papereita, pyöritellään silmiä ja kohautellaan olkia.

Hotellisiivous on siitä jännää, että siinä herkästi näkee laiskat siivoojat ja toisella kädellä tekijät. Samalla se paljastaa huonon työnjohdon. Kun huone siivotaan, on pölyt ja kaapinovet pyyhittävä jokaisen kävijän jäljiltä, vaikka nopealla silmäyksellä ei likaiselta näyttäisikään. Luulisi nämä perusasiat kerrottaneen jo työnperehdytyksessä tai työnjohdon itse huomaavan puutteita siisteydessä.

Haluatko sinä asiakkaana maksaa hotellissa rentoutuessasi pölypalleroista ja muiden tahroista?

Ihmettelen myös hotellista vastuussa olevia henkilöitä. En pelkästään tässä kyseisessä Caribia-hotellissa, vaan ylipäätään. Onko kaikki nykyisin niin kiireisiä, että johtoportaasta ei kukaan keretä koskaan huoneiden kuntoa ja siivouksen tasoa tarkastamaan tai kyseenalaistamaan?
Ei myöskään mietitä palvelukokonaisuutta ja yleisfiilistä tarpeeksi asiakkaan näkökulmasta.

Kylpylähotellissa, mihin asikkaat tulevat rentoutumaan, palvelun pitäisi toimia niin hyvin, että sitä ei periaatteessa edes huomaa. Siinä olisi monilla paikoilla parantamisen varaa. Kaikesta huolimatta, onneksi vielä on olemassa (ihme kyllä) niitäkin paikkoja, joista lähtee hymy huulilla kotiin. Hyvän kokemuksen saaneena paikkaan saattaa palata suurella todennäköisyydellä myös takaisin.

Vessassa oli pöytä täynnä nöyhtää.

Ovenpielet ja ovet olivat täynnä tahroja.

Valkoiset seinät välkkyivät tahroista.
Näkymä vessaan.


Olen jotenkin hyvin pöyristynyt tästä nykyajan palvelun tasosta, että en oikeastaan osaa edes sitä sanoiksi muuttaa. Kaikki touhuaa niin omia juttujaan, mutta loppujen lopuksi kukaan ei saa mitään aikaiseksi ja mikään osa-alue ei kuulu kenellekkään. Kaikki toimivat puoliteholla "tehostamistoimien" vuoksi.

Palaan vielä hetkeksi hotelli Caribiaan.
Huoneet ovat jo elinkaarensa loppupuolella, mutta menettelevät. Tavallinen huone oli aika pieni, peitot ohuet, eikä lisätyynyjä löytynyt kaapista. Seinät olivat ohuet, joten naapurimme saivat nauttia iltakonserton lastemme rääkymänä.

Kylpylän puoli oli ihan kiva, joskin hieman jo ikä painoi tätäkin. Altaita löytyi monenlaista, myöskin ulkollas ja hurjapäille liukumäkiä. Saunamaailmasta olisi lisähintaan voinut vuokrata puulämmitteistä saunaa, ja löytyi sieltä myös savusauna.
Kylpylähintaan sisältyi tavallinen sauna ja miehille ja naisille yhteinen höyrysauna.
Allasalueella toimi myös Hesburger ja Kotipizza, sekä jokin baarilaiva. Uimisen lomassa oli kiva ottaa pientä välipalaa tai pitää kahvipaussi.

Aamianen oli kattava ja lapsia ilahdutti suklaaputous, mihin sai dippailla hedelmiä ja vaahtokarkkeja. Kokki jaksoi hymyillä pirteästi ja homma näytti toimivan.
Aamu-unisena vaikeuksia teetti aamiaiselle ehtiminen, sillä se  päättyi maanantaista lauantaihin kello kymmenen ja sunnuntaisin puolituntia tavanomaisesta myöhemmin.

Lauantain aamiaisen jälkeen hotellihuoneen ikkunan takaa sai seurata livenä hautajaisia seppeleenlaskuineen ja sen kälkeen suuntasimme altaille rentoutumaan. Tämä siis ei ole mikään vitsi, vaan ihan oikeasti ikkunan takana seisoi suruseurue laskemassa arkkua hautaan.
Eihän hautausmaassa tai hautajaisissa sinänsä mitään vikaa ole, luonnollinen asia, mutta en sitä ehkä rentoutusloman ikkunanäkymäksi haluaisi.

Päivien kohokohta oli kylpylässä pulikoiminen.
Aamiaiskattaus.


Aamiaisen suklaaputous oli lasten mieleen.

Kävimme myöhemmin päivällä paikallisesta apteekista kysymässä korvatulppia, sillä hotellihuoneen voimakkaasti humiseva ilmastointi vei yöunet. Valitettavasti niitä ei löytynyt, mutta sitten muistin meikkilaukkuuni jemmaamat korvatulpat, joita kokeilin illalla nukkumaan mentäessä. Matala humina oli niin voimakasta, että siinä eivät heppoisat korvatulpat auttaneet. Meni siis toinenkin yö unettomana pyöriessä.

Sunnuntaina oli kotiinlähdön aika. Monissa hotelleissa sunnuntaisin saa huoneen pitää klo 14 saakka ja kävimme kysymässä, miten se täällä Caribiassa onnistuisi, jotta ehtisi vielä käydä pulahtamassa ennen lähtöä.
No onnistuihan se, kun maksoi kahdesta lisätunnista 20 euroa!

Lähtiessä kävimme luovuttamassa avaimet ja maksamassa ostokset. Viereisellä kassalla lapsiasiakkaat saivat jotkin Onni orava -puuhapaketit värityskynineen, mutta eipä herunut meidän kauhukakaroille sellaisia.
Sokos hotelli Lappeessa Lappeenrannassa jopa meidän koirakin huomioitiin ruhtinaallisen hienosti pienellä koiratarvikepaketilla puruluineen ja kakkapusseineen, mutta täällä Caribiassa lapsia ei noteerattu mitenkään. Eikä kyse ollut pelkistä kylkiäisistä, vaan ylipäätään siitä, miten profiloidutaan perheille suunnattuna kylpylähotellina.

Ajattelin maksaessa mainita siivouksesta ja voimakkaasti humisevasta ilmastoinnista, joka vei yöunet, mutta jätin sitten mainitsematta, kun ei edes kysytty mitenkä viihdyimme heillä vieraana.
Halusin vain nopeasti kotiin omien pölypalleroiden, tahrojen ja kahvikupposen ääreen ja kiitin lyhyesti kuitista. Hyvät kevään jatkon toivotukset sentään sain, kun olin jo kaukana tiskiltä... mutta hetkonen, meitä ei toivotettu tervetulleeksi uudelleen!
Pikku juttuja joo, ja kliseisiä fraaseja, mutta näillä lauseilla on loppupelissä paljon vaikutusta siihen, palaako asiakas uudelleen.
Missään kohtaa ei tullut fiilistä että meistä välitettiin tai meidän viihtyvyys kiinnostaisi. Ainut positiivinen henkäys oli jo aiemmin mainitsemani aamiaiskokin hymy ja persoona, joka oli sata kertaa enemmän läsnä ja asiakaslähtöisempi, kuin puheissa ollut aulahenkilökunta.

Asiakaspalvelutilanteissa pienet, jopa vähäpätöiset kysymykset ja teot voivat vaikuttaa ratkaisevasti siihen, palaako asiakas takaisin.

Päiväkohteena pelkän kylpylän puolella pulikoidessa varmasti tämä paikka toimii. Aamiaiselle käsittääkseni pystyy myös ostamaan sarjalippuja, joka myös varmasti on hintansa väärti, mutta yöpymiseen olen pettynyt.

Yleensä Sokoshotellien taso on ollut hyvä ja palveluun on saanut olla tyytyväinen, mutta tämä oli ikävä poikkeus ja olen siitä erittäin yllättynyt.
Kaikki asiakaspalvelusta lähtien oli vähän pielessä. Mikään ei ollut järisyttävästi päin prinkkalaa, mutta kun joka asiassa joku pieni juttu mätti, sai se koko vierailusta suuhun vain kitkerän maun.

Missä sinä olet kohdannut huonoa palvelua ja mikä mielestäsi mättää nykyisessä palvelukulttuurissa? Entäpä, missä olet saanut huippuhyvää palvelua?

Break Sokos hotel Caribia, Turku

Lue muut hotelliaiheiset kirjoitukseni tästä linkistä.

12 kommenttia

 1. Yhden kesän opiskeluaikoina tein hotellisiivousta ja vain tietyt paikat siivottiin päivittäin. Mitään ylimääräistä ei ollut aikaa jynssätä. Joka päivä oli huoneita, joissa oli oksennusta lattioilla tai sänkyyn kustu. Ovi kiinni ja ilmotus eteenpäin, ettei voi tänään buukata. Kai ne joku siivos. Viikossa oppi sulkemaan silmänsä monelta asialta.

  Jokaisesta asiasta erikseen laskuttaminen karkottaa kyllä tehokkaasti uudelleen tulijat. Parkkimaksun hyvittäminen ei ois hotellille iso kulu, saatikka kylpylään oleellisesti liittyvät lasten kylpytakit.

  Kenenkään ei koskaan kannata vuokrata uimapukua, jos oma unohtui kotiin. Ne ei kestä kuin 30 asteen pesua ja harva parhaan kaverinkaan alkkareita lainaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kuului aikoinaan hotellisiivous opintoihin, ja tuli sitäkin harjoiteltua jokusen viikkoa, joten itselläkin siitä kokemusta hiukan. Mutta toden totta, hienoeleisyys on varmaan se sana, mikä kuvastaisi tätä asiakkaan huomioimista. Joillakin hotellivirkailijoilla yms. on todella mahtava pelisilmä, mutta piisaa niitä vähemmälläkin pelisilmällä olevia. Onnistuneen asiakaspalvelun jälkeen välillä oikein hykerryttää, niin paljon se vaikuttaa fiiliksiin, vaikka olisikin ollut ihan pieni ele tai lause.. :)

   Poista
 2. Olipa tuolla paljon puitteita,harmi että noin on:(. Olen itse entinen hotelliammattilainen(opiskelin hotellinjohtoa) enkä ihan tuollaiseen ole törmännyt,vaan isojen ulkomaalaisten ketjujen hotelleissa oli kyllä tiukat standardit tason suhteen- Minäkin olin muutaman viikon hotellisiivoojana,se kuului harjoitteluaikaan,kun piti käydä kaikki osastot läpi Tuollaiseen hotelliin ei takuulla tee mieli mennä toista kertaa...Tuosta kannattaa varmaan antaa palautetta hotellille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siivous ja palvelu muutenkin olisi pelannut paremmin, ei olisi ehkä se hautausmaa tai humiseva ilmastointikaan häirinnyt niin paljoa. Huomioivalla palvelulla ja huolitellulla ilmeellä asiakas tuntee itsensä paljon paremmin tervetulleeksi. Ymmärrän senkin, että ei mikään ole ilmaista, mutta rahastuksen maku iskee siinä vaiheessa, kun joka asiasta joutuu erikseen maksamaan ja palveluita vaatimaan erikseen. Huono vastaanotto on vähän sama asia kun väärällä jalalla herääminen, silloin koko päivä menee pilalle.

   Poista
 3. palvelussa mättää usein myös kyvyttömyys ottaa vastaan kritiikkiä! Näin lyhyesti sanottuna, en edes jaksa alkaa aiheesta....

  VastaaPoista
 4. Hei Minna ja kiitos blogikirjoituksestasi, joka koski vierailuanne täällä Break Sokos Hotel Caribiassa

  On ikävää, että emme todellakaan onnistuneet kohdallanne kuten haluaisimme jokaisen asiakkaan kohdalla onnistua.

  On totta, että hotellimme edustalla oleva parkkialue on kaikille maksullinen, niin asiakkaille kuin myös minulle ja koko henkilökunnalle. Sellaista sisäpiiriä meillä ei ole, jotta paikoituksen saisi ilmaiseksi. Mutta tosiaan S-Etukortilla se on edullisempi ja S-Cardilla siitä ei veloiteta asiakasta ollenkaan vaan me maksamme nuo pysäköinnit S-Cardilaisen puolesta parkkifirmalle. On erityisen ikävää, että henkilökuntamme ei pystynyt auttamaan asiassa ja esimerkiksi neuvonut miten parkin voi heti katkaista, jotta sen voi käynnistää uudestaan edullisemmalla hinnalla S-Etukortilla. Olen käynyt palautteenne läpi teidät hotelliin sisään ottaneen henkilön kanssa.

  Samassa sisääntulossa lapsillenne olisi kuulunut antaa nuo Onni Oravan puuhapaketit, kuten kaikille lapsille ne annetaan. Se miksi näin ei olla toimittu, on todella harmi. Lapset ovat meille tervetulleita ja siksi haluamme ilostuttaa heitä jo sisäänkirjautumisessa. He jos ketkä, ovat ihania hotelliasiakkaita kun aito riemu ja ilo mm. Onni Oravan näkeminen ja peuhaaminen kylpylän altailla näkyy heidän silmistään. Myös meillä, kuten muissakin Sokos Hotelleissa on koirille oma tervetulokassi, joka annetaan tullessa koiravieraillemme, jotka ovat myös lämmöllä tervetulleita hotelliimme.

  Hotellin sijainti on asia, johon emme valitettavasti pysty vaikuttamaan, sen sijaan palveluun voimme itse vaikuttaa toiminnallamme sitäkin enemmän. Hotellin näkymät ovat joko hautausmaalle tai parkkialueelle, joten olen kanssasi täysin samaa mieltä, että kummastakaan noista ei asiakas saa kovin rentouttavaa näkymää lomalleen.

  Tiedostamme, että osa huoneistamme on yhä kuluneita ja siksi huoneitamme remontoidaan ja uudistetaan parhaillaankin. Koska osa huoneistamme on kuluneita, on totta, että siivouksen merkitys on niissä erityisen tärkeää ja mainitsemiasi epäkohtia ei pidä huoneesta löytyä kun asiakas sinne saapuu. Ei ole väliä, onko siivous hotellissa ulkoistettu vai ei, siivouksen taso kuuluu olla aina moitteeton. Epäilit, että huoneiden kuntoa ja siivousta ei ehditä johdon puolesta tarkastamaan, mutta voin todeta, että teemme hotellihuoneisiin laatukierroksia viikottain useaan huoneeseen ja löydetyt viat / puutteet korjataan välittömästi.

  Ilmastointi hurisee kaikissa huoneissa. Huoneissa on ilmastoinnin säädin, josta sen saa pois jos hurina häiritsee. En tiedä, kävittekö puhumassa epäkohdista hotellin vastaanottoon, sillä pyrimme korjaamaan epäkohdat aina viipymättä sekä opastamaan asiakkaita mm. tuon ilmastoinnin kanssa. Myös korvatulppia olisi ollut mahdollista saada meiltä hotellin vastaanotossa.

  Mukava lukea, että kylpylä ja aamiainen olivat mieluisia. Suklaasuihkulähde on aamiaisella ollut jo pitkään monelle asiakkaalle uusi ja varsin makoisa kokemus. Samoin kylpylän monista altaista perheen jokainen perheenjäsen löytää varmasti itselleen sopivan.

  Palvelu ja palveluasenne on hotellimme vastaanotossa aina ollut yksi tärkeimmistä valteista. On harmi, että kokemuksenne oli huono ja todella negatiivinen. Saamamme palaute palvelusta vastaanotossa on poikkeuksetta todella hyvää ja iloista, mutta ymmärrän, että kokemanne tunne välinpitämättömyydestä on ollut teille aito ja oikea. Kohdallanne emme todellakaan ole palvelussa onnistuneet ja pahoittelen tapahtunutta välinpitämättömyyttä. On totta, että hyvä palvelu on jokaisessa asiakaskohtaamisessa tärkeää ja sitä ei pidä unohtaa missään vaiheessa.

  Kiitos Minna vierailustanne ja toivon, että kokemastanne huolimatta näkisimme teidät myös jatkossa vieraanamme.

  Kaunista kevään odotusta ja aurinkoa päiviin

  Tarja Jalonen
  Hotellipäällikkö
  Break Sokos Hotel Caribia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta ja "palautteen" huomioimisesta.

   Painelimme kaikkia mahdollisia nappuloita mitä huoneesta löytyi, myös sitä hyllyn päällä ollutta ilmastointikatkaisijaa, mutta silti laitteisto hömisi herkkäkorvaiseelle lujaa. Päättelimme tästä, että sitä ei pienemmälle saa, sillä sellaisissakin hotelleissa on tullut oltua, joissa sitä ei ole ollut mahdollisuutta kytkeä pois päältä.
   Ilmastoinnista ja maisemasta valittaminen ei henkilökunnalle ole mitenkään hyödyksi, sillä ne valinnat ovat tehneet jokin muu jo kauan aikaa sitten, eivätkä he asialle voi mitään, joten sen jätin siksi tekemättä. Toki olisin maininnut, jos olisi kysytty viihtyvyyttä, mutta sekään ei olisi asiaa miksikään muuttanut.
   Kylpylän puolella onneksi viihdyimme hyvin ja lapsetkin nauttivat.

   Ymmärrän toki että ihmisiä siellä hotellissa on töissä ja vahinkoja sattuu. Meidän epäonneksemme kävi monta pientä kaihertavaa juttua, ja kokemus ei jäänyt niin positiiviseksi kuin se olisi parhaimmillaan voinut ehkä olla.

   Toivottavasti saatte siivousasiat ja asiakaspalvelutilanteet kuntoon kaikkien osalta.

   Hyvää kevättä myös teillekin.

   -Minna-

   Poista
 5. Kerronpa minäkin kokemuksestani tässä hotellissa:
  Oli kevät 2012. Vietimme viikonloppua hotellissa koko perhe, mies, tytär ja minä. Mies ja tytär menivät uimaan, mutta koska minulla oli käsi kipsissä, valitsin hieronnan. Tarkastin etukäteen, että mistä hierontaan mennään ja menin sitten huoneeseeni pötköttelemään aikaa tappaen.
  Kun aika koitti, oli lauantai ja klo noin 18 aikoihin, riisuuduin ja jätin päälleni alusvaatteet ja kietaisin hotellin tarjoaman kylpytakin päälleni. Siispä hierontaan.
  Mutta mitä näenkään kun tulen käytävälle josta pääsee hierottavaksi (käsittääkseni tämä oli ainoa reitti). Upeita iltapukuisia ihmisiä, naiset ja miehet laitettuna viimeisen päälle, niin hienoja etten ole ikinä nähnyt. Oliko kenties koko Turun kerma paikalla! Ja sitten minä, kylpytakissani, tohveleissa ja tukka+meikki sekaisin, väistelen tiheää väkijoukkoa ja yritän tekeytyä niin huomaamattomaksi kuin mahdollista.
  Joo, ei tämä nyt niin kamala kokemus ollut, mutta en olisi välittänyt sitä kokea. Jos hotellissa on isot juhlat, olisiko mahdollista suunnitella niin, että hieronnat loppuvat siltä päivältä vaikka klo 16. Hieronta tosin oli hyvä!
  Ja tuosta siivouksesta voi sanoa sen, että vaikka hotellihuone olisi kulunutkin, jos se on hyvin siisti, saa sillä paljon anteeksi.

  VastaaPoista
 6. No varmaan pitäis nyt se hautausmaa siirtää rouvan mieliksi pois hotellin takapihalta...ei ristus....

  VastaaPoista
 7. Taitaa olla niin että kyseinen hautausmaa on ollut paikallaan jo hetken ennen kylpylää, mutta pitää olla aika fiksu kun keksii sijoittaa kylpylän tuollaiseen paikkaan... vähän eri kun vertaa Naantalin, Aulangon, tai Oulun kylpylöihin. Puhumattakaan Pärnusta tai muista Viron kylpylöistä. Toisaalta saahan jokainen viettää lomaansa missä haluaa ja tämä oli yksi kokemus ja rehellinen kertomus siitä. Ei siitä kannata nokkiinsa ottaa.

  VastaaPoista
 8. Entisenä hotellisiivoojana en ihmettele yhtään, että huoneiden siisteys on mitä on.. Siivoojilla on minuuttiaikataulu ja sen noudattaminen onnistuu ainoastaan, jos siivottavana on siistejä huoneita. Siinä ehtii ottaa roskat, vaihtaa lakanat ja pyyhkeet, vähän heilutella rättiä ja moppia sekä pestä vessa pikaisesti. Esimiehelle piti antaa selvitys jos tunnissa olit siivonnut liian vähän huoneita. Esimies kuulema saa huutoa hotellilta, joka on määrittänyt tarkasti hinnat ja siivousajat. Ymmärrettävää toki, mutta joustovaraa ei ole missään eikä yhtään. "Löysinä päivinä" saattoi olla aikaa pyyhkiä kaapin ovia ja pölyt taulujen päältä, mutta eihän se riitä että sitä tekee kerran kahdessa viikossa. Mielestäni sopimusten tekijöiden pitäisi itse käydä kokeilemassa huoneiden siivousta ennen siivousaikojen määrittämistä. Jokainen suihkuseinän saippuatahra, pöydälle jätetty juomatölkki ja peiliin sumutettu hiuslakkaläntti tekee sen, että aikataulussa ei pysytä. Ehdottoman samaa mieltä olen, että siisteys on hyvin tärkeää hotellissa. Milloin hotellien johto ymmärtää sen, että siihen kannattaa satsata rahaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Halpuus ja nopeus on päivän sana, ja se on ihan sama mitä sillä saa, kunhan on halpaa. Kauppojen puolella on sama homma ja ihmettelenkin miten ne savat niitä hymynaamoja tarkastuksissa, vaikka elintarviketiloja ei siivota kunnolla, sillä kohteet on pisteytetty päin honkia alhaisten tarjousten takia. Kauppa haluaa puoli ilmaista siivousta minimiaikataululla. Suututtaa kun työnjälkeä ja työntekijöitä ei enään arvosteta. "Kyllä niitä tekijöitä löytyy, jos sinä et tätä suostu tekemään", on aika yleinen ajatustapa ja mielestäni törkeää hyväksikäyttöä. Puuuh.... Toki firman on suotavaa tehdä voittoa, mutta missä menee ahneuden raja?

   Poista