Hääpäivän viettoa: Ruissalon kylpylä, kummelisviittiOlemme olleet kymmenen vuotta naimisissa mieheni kanssa, joten sitä oli jotenkin juhlistettava. Mies halusi hoitaa majoituspaikan etsinnän ja kyseli monesta paikkaa saunallista huonetta, minne onnistuisi myös tilata ruoat. Yllätys olikin suuri, sillä moni hotelli suhtautui nihkeästi huoneeseen ennalta tilattaviin ruokiin.Lapsiperheen vanhempana mikä onkaan ihanampaa, kuin tilata ruoat hotellihuoneeseen ja nauttia vain rauhasta ilman velvoitteita. Ja tästä kaikesta moni on toki valmis maksamaan ylimääräistä. En usko, että olen ainut äiti-ihminen maailmassa, joka nauttii siitä, kun saa vain olla, ja ruokakin passataan nenän eteen.

Ihmettelen kovasti, miksi Suomessa ei ole lähdetty mukaan yksilöllisiä palveluita toteuttavaan hotellitoimintaan sen paremmin, sillä trendihän on kasvava ja Suomen matkailu myös lisääntynyt.

Tähän huoneruokailupyyntöön onneksi suostui Ruissalon kylpylä, ja löytyipä heiltä myös saunallinen Kummeli-sviitti.
Saavuimme sovittuna aikana paikanpäälle ja meitä odotti huoneessa ennalta sovitut ruoat pöydälle katettuina. Oli ihana alottaa majoittuminen rauhassa, omassa huoneessa ruokaillen ja nautiskellen kauniista merimaisemasta parvekkeella.


Huone sijaitsee kylpylän ylimmässä kerroksessa ja ikkunoista on kaunis näkymä merelle. Hissillä pääsee neljänteen kerrokseen, mutta sen jälkeen on kavuttava viidenteen kerrokseen portaita pitkin.

Huoneessa on makuutila kahdella isolla sängyllä, erillinen pieni WC ja suuri pesutila ja sauna, mistä näkymä merelle. Materiaalit eivät ole uusinta uutta ja muutama ikealainenkin bongattu, mutta isot ikkunat merelle oli jotain niin hienoa, että muualle ei oikein malttanut katsellakaan. Huoneessa ei ole viilentävää ilmastointia, mikä on kyllä suurin miinus, sillä aurinkoisella säällä huone muuttuu äkkiä pätsiksi. Onneksi kaapista löytyy iso pöytätuuletin puhaltamaan suurimman kuumuuden pois. Lisäksi parvekkeella olisi aurinkovarjo tai markiisi ollut onnenomiaan.

Näkymä kylpyhuoneen ikkunasta.
Ruoka oli todella hyvää, vaikka toimitusmatkasta huoneeseen ne monesti hieman ottavatkin itseensä. Mies söi sisäfileevartaan, missä
härän sisäfileetä ja pekonia, punaviinikastiketta, maustevoita, paistettuja kauden kasviksia ja paahdettua perunaa.
Itse otin possua grillistä, missä grillattua porsaan plumaa (etuselkää) ja olutmakkaraa, bbq-kastiketta, paistettuja kauden kasviksia, chipotle-majoneesia ja maalaisranskalaisia. Possu oli ihanan mureaa, ja annos oli juuri sopivan kokoinen.Jälkkäriksi halusin mansikkapavlovan, missä
rapeaa marenkia, tuoreita mansikoita, kermavaahtoa,
suklaakastiketta ja paahdettua valkosuklaata. Marenkia oli hyvin paljon verrattuna mansikoihin, mutta ihanan klassinen ja toimiva jälkkäri.
Mies nautiskeli vaniljapannacottaa, jonka päällä olia mansikkaa ja paahdettua valkosuklaata.
Ruoat tuotiin ravintola Merisalista, missä à la carte-annoksia voi tilata puolilta päivin aina iltamyöhään saakka. Viikonloppuna ravintola on puolille öin auki.Parvekkeen alla oli hotellin ulkoterassi, missä hyvällä säällä on myös joinain päivinä esiintyjä. Meidän majoituspäivänä paikalla oli Terhi Jokila duo, joka esitti ikivihreitä ja muita kesäisiä cover-kappaleita. Tunnelma oli keveä ja ihmiset nautiskelivat auringosta juomia siemaillen ja näkyi siellä myös muutama innokas tanssiparikin. Omalta parvekkeelta oli kiva seurata iltaa, mutta samalla oma rauha säilyi.Sen kerran kun lapset on saatu mummilaan  hoitoon ja on aikaa keskittyä parisuhteeseen, ei silloin tee mieli poistua hotellihuoneesta minnekään.
Laitoimme illansuussa saunan lämpiämään ja menimme siksi aikaa kävelylle saaristoon. Lähellä oli pieni kallioinen uimaranta ja metsäreittejä pidempiäkin kierroksia varten. Me jäimme lähinnä haistelemaan meri-ilmaa tuulenvireiselle kalliolle. Hotellilla meitä sitten odottikin kuuma sauna ja olipa mahtavaa saunoa pitkän kaavan mukaan ja katsella illan hämärässä lipuvia laivoja.
Saunasta näkee ihanan maiseman merelle.

Yöllinen näkymä suihkuhuoneen ikkunasta.Aamiainen tilattiin myös kaavaa rikkomatta huoneeseen. Se saapui täsmällisesti ja syötävää olisi riittänyt isommallekin porukalle. Perussettiin kuuluu leikkeleet, leivät, kahvit ja mehu ja lisätilauksesta sai esimerkiksi myös munakokkelia, pekonia, puuroa ja nakkeja. Osa kuului 25 euron hintaan ja osa maksoi 2 euroa per komponentti.Syötävää siis riitti mahtavasti, mutta hieman jäin kaipaamaan enemmän paikallisuutta. Nakit, leikkeleet, leivät ja hedelmät kun olivat sitä perus settiä, mitä saa vuodenajasta riippumatta.
Aamiaisen jälkeen vielä aamupäivän maisemasauna ja pidennetty huoneenluovutus klo 15 mahdollisti rauhallisen tavaroiden pakkaamisen.

Meillä meni suurin osa hotelliajasta siis omassa rauhassa nautiskellen, ja se jos mikä oli tässä hääpäiväreissussa parasta! Eikä maisemissakaan todellakaan ollut valittamista. Mahtava reissu ja kiitos hotelliväelle, että mahdollistitte meidän mukavan hääpäivän vieton.

2 kommenttia