Mehevät broilerin sisäfileet



Kesäkausi on startannut, joten nämä kannattaa grillata, jos vain mahdollista. Jos grilli uupuu, onnistuu  pekoniin käärityt broilerinfileet myös kotiuunissa. Pekonin väliin jemmatut persikkaviipaleet pitävät lihan mehevänä ja tuovat mukavaa kontrastia suolaisen lihan kanssa.

Kastikkeeksi suolaisen makeat fileet saavat miedosti tulisen srirachalla maustetun majoneesin, sekä siiderimarinoitua punasipulia, Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.


Mehevät broilerin sisäfileet


neljälle

  • 600 g marinoimatonta broilerin sisäfileetä

  • 280 g pekonia

  • 1 prk (n. 425/235 g) persikan puolikkaita mehussa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • (cocktailtikkuja)

Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Viipaloi valutetu persikanpuolikkaat siivuiksi ja asettele n. 3 siivua jokaisen fileen päälle. Kiepauta näiden päälle 1-2 pekonisiivua ja käytä kiinnittämiseen cocktailtikkuja tarvittaessa. Uunissa tehdessä tikkuja ei tarvitse laittaa, sillä ne pysyvät kasassa hyvin ilmankin.

Paista 225 asteessa uunissa tai grillaa  n. 15-20 min.

Majoneesi broilereille



  • n. 2,5 dl majoneesia

  • n. 2 tl sriracha-kastiketta

  • 4 rkl paahdettua sipulirouhetta

  • 1 tl sinappia

  • mustapippuria

Jauha paahdettu sipulirouhe pieneksi teräleikkurilla tai morttellissa. Lisää kaikki aineet sekaisin ja tarkista maku.

Siiderimarinoitua punasipulia



  • 1 keskikokoinen punasipuli

  • 3 rkl kuivaa siideriä

  • 0,5 tl sokeria

  • ripaus suolaa ja pippuria

Viipaloi kuorittu sipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää loput aineet sekaan. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia.


Ei kommentteja