Kalaa cajun-kastikkeessa ja kardemumma-couscous


Selailin vanhoja postauksiani, ja huomasin että tämä resepti on hävinnyt jonnekin.
Cajun-mausteseoksella maustettu kirjolohikastike on niin hyvää, että sen ohje on julkaistava uudestaan.

Kasvissoseilla saa kastikkeisiin kivasti makua, väriä ja suurusta. Pakastimeen on helppo tehdä esimerkiksi juuressose porkkanasta, juuriselleristä ja palsternakasta soseuttamalla keitetyt palat sileäksi ja pakastamalla pienissä, noin 1-2 dl annoksissa. Esimerkiksi perinteinen jauhelihakastike toimii todella hyvin tälläisella juuresbuustilla.



Nopeasti valmistuva kalakastike saa makunsa helppokäyttöisestä Cajun-mix mausteseoksesta ja kookosmaidosta. Oman pienen säväyksen ruokaan tuo myös porkkanasose, joka kauniin värin lisäksi myös suurustaa lientä.


Kalaa cajun-kookoskastikkeessa ja kardemumma-couscous

Kahdelle nälkäiselle
Valmistusaika n. 30 min

Kastike:

  • 300 g nahatonta ja ruodotonta kirjolohta tai seitiä kuutioina 
  • 2-3 rkl cajun-mix mausteseosta
  • 3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 200 g varsiselleriä 
  • 1 paprika 
  • 1 sipuli 
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä 
  • 3 rkl tiivistettyä tomaattisosetta (tomaattipyre) 
  • 400 ml kookosmaitoa 
  • 125 g porkkanasosetta (pieni lastenruokapurkillinen tai itse tehty) 
  • 1 lime 
Kuutioi nahaton ja ruodoton kala ja mausta se cajun-mix mausteseoksella.
Viipaloi varsiselleri ohueksi ja ota lehtiosaa talteen koristelua varten n. 0,5 dl.
Suikaloi paprika ja kuutioi sipuli.
Kuumenna iso paistinpannu ja lisää kalat ja sipuli öljyn kanssa pannulle. Paista noin pari minuuttia ja lisää paprikat ja varsiselleriviipaleet.
Purista myös sekaan valkosipulit ja 3 rkl tomaattipyrettä. Paista vielä muutama minuutti ja kaada sitten kookosmaito, porkkanasose ja puristettu limen mehu pannulle. Anna hautua kypsäksi n. 5 min.
Ripottele pintaan silputtua varsisellerisilppua.

Kardemumma-couscous:

  • 3 dl vettä 
  • 0,5 tl puhdistamatonta hienoa atlantinmerisuolaa
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 1 mm jauhettua korianteria
  • 1 rkl kokonaista kardemummaa
  • 2 dl couscousia
Mittaa kattilaan vesi ja kaikki mausteet. Keitä maustelientä kannen alla n. 5 min. Kaada couscous liemen sekaan, sammuta levy ja anna couscosin turvota kannen alla vielä 5 min.

Vinkki:
Keitä couscousvesi mausteineen kuumaksi samaan aikaan kun valmistat kalakastiketta, jotta couscosin valmistumista ei tarvitse erikseen odotella.





Ei kommentteja