Lettukestit


Tästä määrästä tulee noin 10 lettua keskikokoisella pannulla.
Kesällä samaa taikinaa voipi paistella muurinpohjapannulla.




3 kananmunaa
5dl täysmaitoa
1,5dl erikoisvehnäjauhoja
1,5dl ohrajauhoja
vajaa 1 tl suolaa
3 rkl ruokosokeria (tai tavallista)
2 rkl voisulaa tai rypsiöljyä




Riko kananmunan rakenne ja lisää maito ja muut aineet. Anna taikinan seisoa huoneenlämmössä ainakin 15 minuttia, jotta jauhot kerkeävät turvota.
Paista voin kera kuumalla pannulla.

Itse laitan pannun kuumenemaan ja lisään voin kun pannu on hetken kuumentunut. Kun voi alkaa ruskistumaan (älä polta) pannu on tarpeeksi kuuma. Nostan pannun pois levyltä ja kaadan taikinan nopeasti keskelle ja ala samantien kallistelemaan sitä, jotta taikina valuu reunoille.
Laita takaisin kuumalle levylle ja anna paistua hetki.
Käännä sitten ympäri tsadaa - lätty on valmis!

Jos pannu on liian viileä, et saa kaunista pitsikuviota lettuun.
Voit käyttää paistamiseen myös rypsiöljyn ja voin seosta, tai kirkastettua voita, jotka kestävät hieman kuumempaa lämpötilaa kuin pelkkä tavallinen voi.






Ei kommentteja