Perunarieskat


Perunarieskaa tulee meillä tehtyä lähes joka viikko, resepti on helppo ja ne valmistuvat nopeasti vaikkapa ruoasta tähteeksi jääneestä muusista.
Perunan voit korvata muilla juuressoseilla ja näistä hyvänä esimerkkinä bataatti.

Ohje kolmelle isolle rieskalle:

n. 3dl jäähtynyttä perunasosetta
3dl ohrajauhoja (myös vehnäjauho käy tai näiden sekoitus)
1 kpl kananmunaa
1 tl suolaa (riippuen siitä onko muusiin lisätty paljon suolaa)
(nokare voisulaa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jaa massa kolmelle leivinpaperille.
Jos olet tehnyt perunamuusin pelkästään tätä varten, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, sillä jos lisäät liian kuumaan massaan jauhot, ne alkavat suurustua ja taikinasta tulee sitkeä mössö.

Ripottele möykkyjen päälle hieman jauhoja ja painele rieskat ohuiksi lätyiksi.
Pistele haarukalla muutamat reiät taikinaan ja paista rieskoja 250 asteessa n. 5 minuttia, kunnes pinta alkaa ruskettua.
Anna jäähtyä leivinliinan alla hetki ja nauti lämpimänä voinokareen kera.
Mieheni pitää näistä kylmänä ja kokoaa päälle perinteiset voileipäainekset, mutta makunsa kullakin.
Hyvää, helppoa ja yksinkertaista :)!


Ei kommentteja