Aurinkoiset kaurakeksit



Perinteiset kauralastut auringonkukansiemenillä piristettynä.

n. 20 kpl


50 g voita tai voin ja rypsiöljyn seosta
2 dl hiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
(muutama tippa appelsiiniaromia tai hieman raastettua appelsiinin kuorta)

Sulata voi ja lisää sekaan muut aineet.
Annostele noin puolen ruokalusikallisen kokoisia nokareita taikinaa pellille, muistaen leviämisvarat.
Paista 200 asteessa keskitasolla muutama minutti, kunnes reunat alkavat ruskettua.
Keksit palavat aika herkästi, joten muista vahtia tarkkaan kypsymistä.
Anna keksien jäähtyä, jolloin ne kovettuvat. Säilytä tiiviissä rasiassa, niin pysyvät rapeina pidempään.

Ei kommentteja