Rukiinen puolukkapuuro ja vaniljamaitoa



Ruisjauhopussin kyljestä löysin ruispuolukkapuuron ohjeen ja keittelin yhden satsin sitä. Samalla sain idean kokeilla vatkata sen mannavispipuuron tapaan ja vautsi vau, minä ainakin yllätyin positiivisesti. Voisin väittää että maistuu paljon paremmalta kuin tavallinen vispipuuro!




Ruispuolukkapuuro (4 annosta)

1 litra vettä
3/4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
3-4 dl puolukoita
3 dl ruisjauhoja

Kiehauta vesi, sokeri, suola ja puolukat.
Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
Hauduta puuro kypsäksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 45-60 min.
Syö lämpimänä tai anna jäähtyä ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes puuro alkaa muuttua kauniin vaahtomaiseksi ja kuohkeaksi. Jos tuntuu että puuro ei kuohkeudu kunnolla, se voi olla liian paksua, jolloin lisää hieman vettä sekaan.



Vaniljamaito (2 annosta)

2 dl täysmaitoa
3-4 rkl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki keskenään ja nautiskele marjapuuron kanssa.




Kommentit

Suositut tekstit