Vadelmajuustokakku

Pohja:
n. 100g g pehmyttä voita
0,25 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl jauhoja
liraus kylmää vettä (n. 2 rkl)

Tai valmistaikina pakastealtaasta.

Täyte:
400g tuorejuustoa (esim. Philadelphia ja Mascarpone sekoitus)
1,5 dl kermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua tai maun mukaan enemmän.
250 g maitorahkaa

1 rkl maizenaa
5 kpl keltuaisia

5 kpl valkuaisia
0,5 dl sokeria

Vadelmaraita:

n. 100g vadelmapyrettä
n. 0,5 dl sokeria
1,5 rkl maissitärkkelystä.


Nypi pehmeän voin sekaan sokeri ja puolet jauhoista. Lisää kananmuna ja nypi sekaan myös loput jauhoista. Lopuksi kaada sekaan pari ruokalusikallista kylmää vettä ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi möykyksi.
Jos taikina tuntuu liian löysältä, laita se hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Kauli sitten se kahden leivinpaperin välissä isoksi ympyräksi ja nosta taikinalevy irtopohjavuokaan jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Painele taikina reunoille ja viimeistele reunat tasaisiksi.


Vaahdota tuorejuusto ja kerma vaahdoksi sokerin ja vaniljasokerin kanssa. (Valion Viola ei tähän hommaan sovellu ominaisuuksiltaan, joten mielummin jotain muuta mahdollisimman rasvaista tuorejuustoa.)
Erottele kananmunat eri kulhoihin ja lisää keltuaisten sekaan maissitärkkeylys hyvin sekoittaen. Erottele munat varoe, sillä valkuainen ei vaahtoudu kunnolla, jos sen sekaan pääsee yhtään keltuaista.
Lisää keltuaisseos tuorejuustovaahtoon ja lisää myös rahka.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyväksi notkeaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa (ei siis saa olla vesipisaroita tms.) ja lisää varovasti nostellen pienissä erissä tuorejuustomassan sekaan.
Kaada massa taikinalla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Sekoita vadelmaraidan kaikki aineet hyvin keskenään ja kaada seosta ohuena nauhana sinne tänne kakun päälle ja kiepauta lopuksi varovasti taikinanuolijalla tai lusikalla massaa varovasti.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 50-60 min ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja