Kesänmakuinen kakku


Jotain hyvää tekisi mieli kahvin kanssa...
Kolmen munan kakkupohja pakkasesta sulamaan ja keräämään pihalta marjoja!
Miten kesä onkaan ihanaa aikaa, kun kaikki on niin tuoretta ja valinnan varaa löytyy. 
Jos syöjiä ei ole paljoa, voi kakkupohjan tehdä pyöreään vuokaan ohuena ja halkaista kypsänä kahtia. Näin saa puolikuun muotoisen kakun herkkupöytään.

Yksinkertaisin kakkupohja tulee vanhalla varmalla ohjeella, eli kaikkia aineksia mitataan laseihin saman verran.
Kakkupohjissa lasketaan yleensä puolikas kananmuna per syöjä, eli 3 munan kakusta saa ainakin kuusi ihmistä syödäksensä.
Kaikki raaka-aineet kannattaa olla huoneenlämpöisiä, jotta pohja onnistuu parhaiten.

Sokerikakkupohja:


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Mittaa kananmunat yhteen lasiin ( esim 3 kpl), toiseen saman verran sokeria ja kolmanteen vehnäjauhoja
Lisää jauhoihin 1 tl leivinjauhetta.

Vatkaa sokeri ja munat hyväksi vaaleahkoksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon jauhot varoen. Sekoita varovaisesti ja älä vaivaa liikaa taikinaa, ettei tule sitkoa ja taikina lässähdä.

Kaada taikina voideltuun pyöreään kakkuvuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
Paista n. 20 min kolmen munan kakkua. Jos teet kuuden munan kakun, paistoaika on vastaavasti n. 40 min.

Anna jäähtyä. Sillä välin voit käydä vaikka poimimassa kakkuun marjoja noin yhden litran verran.

Soseuta puolet marjoista haarukalla huolimattomasti ja lisää marjojen kirpeydestä riippuen 0,5-1,5 dl sokeria. Sekaan voi jäädä paljon sattumia, ettei survoksesta tule liian vetelää kakun väliin.

Leikkaa pyöreä ohut kakkupohja kahtia ja kostuta molemmat tilkalla (vajaa puoli desiä) maitoa joka on maustettu ripauksella vaniljasokeria.

Rahkainen kerma:


3-4 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g maitorahkaa
5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja lisää rahka nostellen joukkoon.

Kakun kasaaminen:

Laita alimmalle kakkupohjalle paljon marjasurvosta ja lusikoi sen päälle puolet rahkaisesta kermasta.
Asettele toinen kakkupohja päälle ja kuorruta lopulla kermalla lusikkaa apuna käyttäen.
Pinta voi jäädä kauniin aaltomaiseksi.
Ripottele pinnalle marjoja ja tarvittaessa ripottele vielä niiden päälle tomusokeria.



Ei kommentteja